Bare fordi jeg havde lyst til at bage dem – andre har spist dem 🙂
Muffins med god kakao og chokolade. Frostingen har fået lidt farve og pebermynteessens, og så er der stukket en After Eight i toppen af hver.
Her kommer til en start lige et billede eller to 😉 Sommetider er det bare svært at begrænse sig 😉 Der er også billeder til fremgangsmåden, men der mangler lidt til frostingen, for batteriet løb tør for strøm. Jeg har hele tiden tænkt, at jeg burde have et ekstra, så det må jeg snart have anskaffet.
Enjoy! 🙂
Ingredienser dej – 14 styk
200 g. hvedemel
200 g. rørsukker
30 g. god kakao
1 tsk. bagepulver
1 dl. mælk
200 g. yoghurt
1 æg
100 g. smeltet smør
100 g. grofthakket god mørk chokolade – jeg har brugt Valrhona Manjari 64%
Ingredienser frosting
250 g. stuetempereret smør – det skal stå ved stuetemperatur i mindst 3-4 timer
500 g. flormelis
pebermynteessens – jeg har brugt 6-8 dråber
grøn farve – jeg har brugt pastafarve
1 lille pakke After Eight til pynt
De tørre ingredienser til dejen blandes. Chokoladen kommes ikke i endnu.
De våde ingredienser røres sammen.
De våde ingredienser røres sammen med de tørre. Rør kun lige til dejen er fin og ensartet.
Rør chokoladen i.
Fordel dejen i 14 muffinsforme.
Bages ved 180 grader i 20-25 minutter. I min ovn skal de have 22 minutter.
Køl kagerne af på en rist.
De skal være helt kolde, inden der kommes frosting på.
Til frostingen piskes det bløde smør med elpisker i 5 minutter, til det er luftigt og hvidt.
Flormelis piskes i. Ved lav hastighed til at starte med, ellers har man flormelis i hele køkkenet. Pisk i 5-10 minutter.
Pisk pebermynteessens og farve i.
Kom frostingen i en sprøjtepose og tyl det på de kolde muffins. Der er rigelig frosting, så man kan sagtens være mere gavmild med det end jeg har været.
Stik en After Eight i toppen af hver muffin.
merete nielsen skriver
Hvilken tyl er brugt til de flotte muffins?
Spisestuen skriver
Der er billede af den nede i indlægget. Det er det nærmeste, jeg kan komme 🙂
Hilsen Lene
Sanne skriver
Hej Lene,
fantastisk side du har her 🙂 Jeg kunne bruge timer på den.
Det ser ud som om du har puttet dine papirsmuffinsforme i nogle andre forme inden de skal i ovnen, er det rigtigt?
Mvh. Sanne
Spisestuen skriver
Mange tak 🙂 Det er dejligt at høre, at du er glad for siden.
Jeg har puttet dem i stanniol-forme, så jeg var sikker på, de kunne holde faconen.
Jeg har sådan en fast muffin-form med plads til 12, men her valgte jeg lige en anden løsning 🙂
Sanne skriver
Hvor finder man sådan nogle henne?
Spisestuen skriver
Jeg har købt dem hos metteblomsterberg.dk
Ulla skriver
Hej Lene.
Nu er jeg i gang med at bage dine indbydende muffins
Hvorlænge inden servering kan man komme frosting på ??
Kh Ulla
Spisestuen skriver
Det kan du gøre i rigtig god tid – sagtens dagen før 🙂
Bare tag kagerne ud fra køl ½-1 time inden de skal serveres, ellers er frostingen helt hård.
Hilsen Lene
Signe skriver
Kan man sætte kagerne i køleskabet natten over?
Lene skriver
Tillader mig at svare på dit spørgsmål, ja det kan man sagtens, men tag dem ud i godt tid.
Hanne skriver
Pastafarve hvor køber jeg det?
De ser super lækre og dekorative ud