Jeg kogte æblemos til fryseren for noget tid siden af en pose Discovery æbler hentet i vores lokale frugtplantage. Jeg fik taget billeder, men fik ikke lavet indlægget. Nu har jeg så en plan i morgen om en lagkage, hvor der skal æblemos i, så her en hurtig opskrift/vejledning på æblemos.
Jeg elsker Discovery æblerne. Nogen af de første lækre, sprøde og saftige æbler, og jeg synes, de smager helt fantastisk, så jeg får altid købt for mange til, at vi kan nå at spise dem. De er brugt til mosen her.
Jeg elsker god vanilje, og til et par kilo æbler her, har jeg brugt 2 polynesiske vaniljestænger. Det smager skønt, men hvis man ikke er lige så begejstret for vanilje, som jeg, kommer man bare mindre i.
Noget af portionen fik en tur med stavblenderen, og lidt af det kom på en portion græsk yoghurt og blev toppet med hindbær/vaniljesirup – en lækker morgenmad 🙂
Ingredienser – ca. 2½ kg æblemos
2½ kg. æbler – renset vægt
2 polynesiske vaniljestænger
rørsukker – start med at komme 100 gram i
Æblerne skrælles. Skæres i mindre stykker og kommes i en gryde.
Vaniljekornene skilles ad med lidt af sukkeret og kommes i gryden sammen med de tomme vaniljestænger og 100 g. rørsukker.
Bringes langsomt i kog, og koger med låg på under jævnlig omrøring, til æblerne begynder at koge ud.
Smag mosen til og tilsæt mere sukker, hvis det er nødvendigt.
Hældes i en skål og køler ned.
Jeg fryser mosen ned i mindre portioner.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.