Efterårsagtig og skøn lagkage med fyld af grov æblemos og flødeskum vendt med makroner, lagt sammen mellem lækre og luftige bunde. Lidt flødeskum på toppen og drysset med honningristet nøddeknas af pekannødder 🙂
Æblemosen havde jeg på frost. Den er lavet af sommerlækre Discovery æbler 🙂 Nu her i efteråret er udvalget af æbler jo større, og mosen bliver også super lækre af Ingrid Marie eller Belle De Boskoop æbler 🙂
Kan kun sige, at hvis man er vild med gammeldags æblekage, så vil man elske æblelagkagen 🙂
Hvis man ønsker billeder til fremgangsmåden på lagkagebunde, så se indlægget om Othellolagkage. Honningristet nøddeknas har også sit eget indlæg med billeder, ligesom makroner og æblemos.
Ingredienser lagkagebunde – 2 stk.
4 æg
150 g. sukker
75 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
Fyld
400 g. gram æblemos
3 dl. piskefløde
1 spsk. flormelis
75 g. makroner
Pynt
honningristet nøddeknas af 100 g. pekannødder og 1 stor spsk. honning
7 dl. piskefløde (½ l. + de 2 dl. der er tilbage fra fyldet ;-))
Lagekagebunde:
Pisk æg og sukker hvidt og skummende med elpisker.
Hvedemel og bagepulver blandes og sigtes i. Vend dejen sammen.
Fordel dejen i to springforme på 26 cm.
Bag bundene én ad gangen i en 200 grader varm ovn i 10-12 minutter. Jeg bager aldrig brød og kage ved varmluft. Resultatet bliver bedre med almindelig ovn, og den ene bund kan sagtens vente 10 minutter med at komme i ovnen
Bundene køler af på rist.
Honningristede pekannødder:
Hak nødderne groft og kom dem på en pande. Varm panden op og rør rundt i nødderne til de begynder at dufte og er lysebrune.
Kom honning på, og rørt rundt til honningen er smeltet, og det hele er lyst brunt.
Hæld nødderne ud på et stykke bagepapir til afkøling.
Fyld:
Fløden piskes til skum med flormelis. Flormelis stabiliserer flødeskummet lidt.
Makronerne kommes i en frysepose og knuses i lidt grove stykker med hånden.
Bland de knuste makroner i flødeskummet.
Kagen lægges sammen:
Fordel æblemos på den ene bund.
Fordel makron-flødeskummet over.
Læg den sidste bund på.
Pisk de 7 dl. fløde til skum og smør et lag på toppen af kagen, og smør et tyndt lag hele vejen rundt om kagen. Kom resten i en sprøjtepose med ønsket tyl.
Tyl flødeskum rundt langs kanten af kagen.
Drys med de honningristede nødder.
Rosa skriver
Du er misundelsesværdigt dygtig med en sprøjtepose;-)
Spisestuen skriver
Takker 🙂
Ria Christensen skriver
Nu har jeg prøvet æblelagkagen, den blev ikke så flot som din, men den smager fantastisk. Tak for opskriften 🙂 God weekend.
Spisestuen skriver
Hej Ria 🙂
Tusinde tak for dejlig feedback 🙂
At den smager godt er også det vigtigste.
Også en god weekend til dig 🙂
Hilsen Lene
Bodil Løvlund skriver
Super lækker kage…. god smag med nødderne på toppen
Puk hansen skriver
Kan man lave den dagen før eller bliver makronerne bløde ?
Spisestuen skriver
Du kan fint lave den dagen før. De hjemmelavede makroner bliver ikke så nemt bløde som købte, men knap så knasende dagen efter selvfølgelig.
Hilsen Lene
Puk skriver
Tak for hurtigt svar Lene, den var populær til min fødselsdag i dag men valgte at lægge den sammen her til morgen for en sikkerheds skyld. Vh Puk
Vibeke skriver
Skal der kun bruges 1 dl fløde til fyldet?
Spisestuen skriver
Nej, der skal bruges 3 dl. 🙂 og 7 dl. til resten, så 1 liter i alt.
Jeg har måske fået det forklaret lidt besværligt, men de 2 dl. der er “tilbage” fra fyldet, er af den halve liter piskefløde på billedet 🙂
Hilsen Lene
Ulla Espersen skriver
En helt fantastisk kage – har nu lavet den 2 gange, med stor succes. Og der skal bruges 3 dl. fløde til fyldet, som det jo fremgår af opskriften !!!!!
Så Lene, tusinde tak for en skøn og nem opskrift.
Mange hilsner fra Ulla
Heidi kring skriver
Hej
Jeg vil prøve at lave æblelagkagen, du skriver honning til nødder, men er det en fast eller flydende honning man skal bruge
Hilsen heidi
Spisestuen skriver
Jeg bruger fast honning. Det kan du se, hvis du trykker på linket til honningristet nøddeknas. Du kan også bruge den flydende.
Hilsen Lene
katrine skriver
Jeg lavede den til venner igår, det var en kæmpe succes. Bestemt ikke sidste gang den bliver lavet i vores hjem.
Christine skriver
Hej. Din opskrift på æblelagkage ser super lækker ud! Tænker at jeg godt kunne tænke mig at prøve at lave den til fødselsdag, men ville gerne have et ekstra lag i kagen. Har du et godt tip til et ekstra lag der kunne passe ind i denne kage?
Christine
Pia Jensen skriver
Brugte denne som inspiration til en lagkage i går. Puttede ekstra æblegrød i og pyntede med brændte mandler på toppen – og hele familien var enige om at det er den bedste lagkage ever, så tak for inspiration.
Karin skriver
Denne er øverst på ønskesedlen her, når der er æbler som skal bruges. Tror jeg har lavet den 6-7 gange – til arbejde, til fødselsdage, til weekend-kaffe … og i morgen skal den serveres til sommerafslutning i svømmeklubben! Tak for en let og velsmagende kage
Jette Sørensen skriver
hvad kan man bruge i stedet for pekan nødder, jeg har mandler, hasselnødder og valnødder
Karina skriver
Valnødder er det der minder mest om pecannødder 🙂
Bente Andreasen skriver
Serverede denne i aftes. Ikke sidste gang jeg laver denne. Smager jo helt forrygende.
Lene Vestergaard skriver
Hej
Jeg tænker på at lave lagkagen, men undre mig over at der kun skal 75 gram mel i til 150 g sukker ???
Lene Laursen skriver
Den er god nok, jeg har bagt efter denne opskrift 🙂
Trine Nielsen skriver
Hvor mange personer er kagen til ca?
Sussi skriver
Hvor mange kg æbler skal man købe så det svare til 400 g æblemos?
Gitte Andersen skriver
Hvornår vil du lægge lagkagen sammen.? Dagen før eller på dagen.?
Jette Frank skriver
Kan man erstatte flormelis med noget andet, er dumt at købe en hel pk nå man ikke bruger det ellers
Rikke skriver
Hej Spisestuen.
Kan man stabilisere æblemosen med husblas eller holder den sig fint uden?
Mvh.
Rikke
Sussi skriver
Synes altså ikke mine bunde hæver særlig meget. Ved ikke hvorfor og er dog vant til at bage sådan nogen hunde bare andre opskrifter