Idéer til kager kommer flyvende helt af sig selv 🙂 og det gjorde denne i går, så det bliver vores fredagskage i dag 🙂
Lækker kage med æbler og kanel og makronmasse på toppen. Serveres der karamelsovs til 🙂 Man kunne også fint servere vaniljeis eller flødeskum til, men æbler, kanel og karamel – det er altså bare godt! 🙂
Kagen serveres lun eller kold. Til kaffen eller som dessert.
Jeg har brugt Ingrid Marie æbler. De har en fin balance i sødme og syre i kage. Jeg tænker, at man kunne lege med anden frugt på kagen. Pærer, ferskner eller bær. Så skal man nok undlade kanel/sukkeret til drys 😉
Ingredienser dej
150 g. rørsukker
3 æg
1 polynesisk vaniljestang – eller to almindelige
200 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
100 g. smeltet smør
400 g. æbler – renset vægt
3 spsk. rørsukker + 1-2 tsk. kanel til drys
Makronmasse
100 g. mandler
100 g. rørsukker
2 æggehvider
Karamelsovs
100 g. brun farin
100 g. lys sirup
2 dl. piskefløde
50 g. smør til at koge med + 50 gram til at røre i, når massen er kogt.
Dej
Start med at smelte smørret, så det ikke er for varmt, når det skal i dejen.
Skræl æblerne og skær dem i både.
Skil vaniljekornene ad med lidt af sukkeret.
Pisk æg, vanilje og rørsukker godt og længe (8-10 minutter).
Mel blandet med bagepulver sigtes i, og dejen vendes sammen.
Den smeltede smør vendes i.
Makrondej
Mandlerne findeles i foodprocessor.
Rørsukker og æggehvide kommes i, og der køres til en ensartet dej. Det tager kun et øjeblik.
Dejen kommes i en springform på 26 cm.
Fordel æblerne på dejen og drys med sukker/kanelblandingen.
Fordel makrondejen over i klatter.
Kagen sættes i en 180 grader varm ovn og bages i ca. 50 minutter.
Kagen køler af på rist.
Karamelsovs
Kom fløde, brun farin, sirup og 50 gram smør i en gryde og kog det i 10 minutter under jævnlig omrøring.
Tag gryden fra varmen og rør de sidste 50 gram smør i.
Hældes i en skål og køler ned.
Lea skriver
Hvor lang tid tager det at lave det hele
Spisestuen skriver
Det kommer an på, hvor erfaren du er i et køkken Lea 🙂 så det er svært at svare på, men hvis du sætter et par timer af, tror jeg du kan få lavet det hele 🙂
Gina skriver
Hejsa
Kan man lave den dagen før?
Spisestuen skriver
Det kan man godt 🙂