Den her har jeg gået og puslet med et stykke tid, og idéen kommer af, at friturestegt brie med solbærsyltetøj smager fortrinligt. Det er så i mit hoved omsat til en valnøddebrød-tærte med brie og solbær på toppen. Ved servering har den fået et dryp flydende honning. Hvis man ikke er så heldig at have solbær i fryseren, kan de erstattes af blåbær.
Jeg synes, at det passer perfekt med de syrligt skarpe solbær til den fede ost. Hvis man er mere til søde ting, kunne man komme et lag solbærsyltetøj under brieosten i stedet 😉
Den serveres nybagt og lun. I dag udgjorde den frokost, ellers kunne den måske være lækker til ostebordet til dessert, eller måske som forret, eller bare som en hyggelig ting på bordet i stedet for kage 🙂
Ingredienser – til en springform på 20 cm.
1½ dl. lunt vand
10 g. gær
½ tsk. salt
1 tsk. sukker
3 spsk. olivenolie
100 g. fuldkornsspeltmel
150 g. hvedemel
50 g. grofthakkede valnødder
Top:
250 g. brieost
1½ dl. solbær
flydende honning
Alle ingredienser til dejen kommes i røremaskinen.
Æltes til en lækker og blød dej, der slipper skålen.
Hæver lunt og tildækket i 30 minutter.
Tag en lille klump dej fra på 150 gram, der skal bruges til kant.
Den resterende dej rulles ud i en størrelse, der passer i en 20 cm. springform.
Det lille dejstykke trilles til en lang pølse – Jeg har skåret lidt i den – der lægges i springformen som kant.
Brieosten skæres i skiver og lægges i.
Hæver tildækket og lunt i 30 minutter.
Solbærrene kommes på.
Sættes i en 250 grader varm ovn. Efter 5 minutter dæmpes varmen til 210 grader og brødet bager videre i 25 minutter.
Tag brødet ud af formen og afkøl det en smule på rist.
Server varmt og nybagt.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.