I mit valnøddebrød er der en gavmild mængde valnødder. Jeg har købt valnøddebrød hos bageren for år tilbage, og har altid syntes, at de er for nærige med de lækre nødder. Når man bager selv, bestemmer man jo heldigvis selv mængden 🙂
Jeg har bagt mit brød med mørk hvidtøl og en god mængde sigtemel. Det er et toplækkert brød 🙂 Lækker sprød skorpe, blød krumme og dejlig luftigt.
Jeg har brugt en mindre mængde gær til mit brød og hævet det i længere tid. Det gør noget rigtig godt for smag og krumme. Hvis man ikke har tålmodighed til det, kan man komme ½ pk. gær i og hæve det 45 minutter i første hævning. Resten af processen er den samme.
Ingredienser – 1 brød
1 mørk hvidtøl
10 g. gær
400 g. sigtemel
100 g. hvedemel
1½ tsk. salt
1 spsk. rørsukker
50 g. blødt smør
200 g. valnødder
Alle ingredienser kommes i røremaskinen. Hvidtøl og gær først.
Æltes til en glat og smidig dej.
Valnødderne hakkes groft og æltes i til sidst.
Hæver lunt og tildækket i 3 timer.
Kom godt med sigtemel på bordet og form dejen til et brød.
Efterhæver lunt og tildækket i 1 time og ridses med en skarp brødsav.
Sættes i en 250 grader varm ovn. Bager i 5 minutter. Varmen dæmpes til 200 grader og brødet bager færdigt i ca. 20 minutter.
Gitte Bjørn skriver
Kan man udskifte sigtemel med hvedemel tipo 00 i valnøddebrødet?