Jeg elsker sommerens bær, og specielt rabarberne er jeg helt pjattet med, men her sidst på sommeren får de skarp konkurrence af friske og lækre æbler, pærer og blommer.
Vi henter frugt hos Lindved Frugt. En frugtplantage her i Odense, hvor man både kan plukke selv og købe i boden. Jeg hører til dem, der køber i boden 😉 Det passer med, at vi lægger turen forbi på vores ugentlige indkøbstur, og så fyldes der æbler og pærer på køl til den næste uge, og der holder de sig fint. Blommerne laver jeg noget af med det samme eller fryser ned.
Clara Friis pærer og Discovery æbler er lige på det sidste, men dem har vi snart spist mange af – det er absolut yndlings. Flere nye sorter er så dukket op i boden, så der er nok at vælge i mellem resten af året.
De sidste par uger har der også været sveskeblommer, som jeg blandt andet har lavet ovnbagte blommer af. I dag har jeg brugt nogle af dem til at lave blomme-æble syltetøj af. Det er så lækkert. Jeg har fået halveret og befriet resten for sten og fået frosset dem ned. Jeg går stadig og har en idé om, at vi skal have ovnbagte blommer til ris a la manden juleaften 😉
Jeg har også lavet æblemos uden sukker i dag. Jeg bruger pærer til at søde med, og det bliver så lækkert. Jeg er vild med det på græsk yoghurt 🙂 Det har været min frokost i dag. Resten af æblemosen er frosset ned i passende små portioner.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.