Blomkål er en fantastisk grøntsag med mange anvendelsesmuligheder. Prøv at finde “blomkål” i min sky af ingredienser i højre side, så kommer der masser af andre gode idéer. Den varme ostedyp er helt fantastisk til blomkålen, men brug den også gerne til ovnstegte kartofler eller rodfrugter, og kylling ER bare godt. Det bliver absolut ikke ringere af at have ligget og svømmet i en god marinade i et døgns tid. Hvis man ikke er i så god tid, kan nogle timer også gøre det.
Opskrifterne kommer lige efter hinanden. Marinaden til kyllingen først, så ostedyp og til sidst de ovnstegte blomkål.
Ingredienser marinade
3 spsk. olivenolie
3 spsk. soja
2 spsk. limesaft
1 tsk. fintrevet ingefær
3 fed presset hvidløg
1 spsk. honning
½ finthakket rød chili
½ tsk. stødt muskatnød
1 tsk. timian
Alle ingredienser til marinaden blandes sammen i en skål og kyllingen lægges i.
Trækker på køl nogle timer eller natten over. Vendes et par gange undervejs, hvis den ikke er dækket af marinaden.
Steg kyllingen som du bedst kan lide den.
Min foretrukne måde er at brune den først. Så hældes resten af marinaden ved, og der lægges låg på. Småsimrer 1 times tid.
Ingredienser varm ostedyp
1 finthakket fed hvidløg
½ finthakket rød chili
1½ dl. piskefløde
100 g. revet cheddar
1 tsk. paprika – brug evt. ½ tsk. røget paprika og ½ tsk. almindelig
Hvidløg og chili steges kort i lidt olivenolie til det er blødt.
Resten af ingredienserne kommes i. Varmes igennem under omrøring.
Det skal være godt varmt og osten skal være smeltet, men det skal ikke koge.
Ingredienser ovnstegt blomkål
1 blomkål i mindre buketter
½ – 1 dl. olivenolie
2 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. spidskommen
1 tsk. paprika
evt. salt
Blomkålsbuketterne vendes med olivenolie – nemmest i en frysepose. Lægges på bageplade og drysses med krydderierne.
Sættes i en 200 grader varm ovn i 25-30 minutter.
Pia Skaadegaard skriver
Hej,
Jeg vil bare sige, at jeg synes din hjemmeside er utrolig flot og inspirerende
Spisestuen skriver
Mange tak Pia 🙂 Det er jeg rigtig glad for at høre.
Hilsen Lene