Jeg fik et tip fra min store pige for noget tid siden – Lion bar 😀 Dem måtte jeg bare smage, og det har jeg gjort med stor fornøjelse en gang eller to 😉
Det er så basis for min idé til denne kage, der består af en lys bund. Karamel med rice krispies på toppen, og så er den dækket med en intens chokolade ganache 🙂
Lækker? Det er den 😀
De små rice krispies er knasende sprøde i nogle timer… Dagen efter er der stadig bid i dem, men de mister noget sprødhed, så det er ikke en kage, der egner sig til at blive bagt længe før den skal spises 😉
Ingredienser kage
150 g. hvedemel
150 g. blødt smør
150 g. rørsukker – kan erstattes af almindelig sukker
3 æg
1 tsk. bagepulver
Ingredienser topping
100 g. smør
100 g. brun farin
100 g. sirup
2 dl. piskefløde
100 g. rice krispies
200 g. chokolade – jeg har brugt Valrhona Caraque 56%
1 dl. piskefløde
Alle ingredienser til kagen kommes i en skål.
Dejen røres sammen med elpisker til den er ensartet og glat. Det tager kun et par minutter.
Kommes i en 26 cm. springform.
Bages ved 180 grader i ca. 20 minutter.
Køler ned på rist.
Til karamelmassen kommes smør, brun farin, sirup og de 2 dl. piskefløde i en gryde.
Blandingen bringes i kog, og koger i 10 minutter uden låg og under omrøring. Det der med at røre, er jeg ikke sikker på er nødvendigt, men jeg gør det 😉
Hældes op i en skål og køler ned. Det behøver ikke være køleskabskoldt, men det skal begynde at tykne.
Rice krispies røres i.
Læg kagebunden på et fad og læg en strimmel plast om og springformens kant.
Hæld karamelblandingen over og lad kagen sætte sig på køl et par timer.
Chokolade og piskefløde smeltes sammen over vandbad.
Fordeles over den kolde kage.
Camilla skriver
Den skal klart prøves 🙂
Elsker Lion bar.
Spisestuen skriver
Så er det lige en kage for dig 🙂
God fornøjelse med den 🙂
Jeanette skriver
Lyder lækker. Tænker at kogt kondenceret mælk ville kunne bruges i stedet for til topping sammen med rice krispies.
Spisestuen skriver
Det kan du i hvert fald sagtens 🙂
Mette skriver
Hejsa
Hvor mange stykker bliver der i en kage, min søn vil gerne have en lionbar kage med til klassen..
Mvh Mette
Spisestuen skriver
Hej Mette 🙂
Umiddelbart tænker jeg, at der er til 12 – måske 16, hvis man skærer små stykker.
Hilsen Lene
Christina skriver
Kan man godt lave det med hvid chokolade
Spisestuen skriver
Det tror jeg ikke, der er noget i vejen for, men jeg har ikke prøvet det.
Hilsen Lene
Ingrid skriver
Er de fryseegnet? 🙂
Spisestuen skriver
Der sker ikke som sådan noget ved at fryse kagen ned, men jeg kunne være bange for, at toppen bliver blød. Jeg har dog ikke prøvet det, så det er kun et gæt.
Hilsen Lene