Der er kakao i dejen og lune krydderier – kanel, kardemomme og muskat. Det er der kommet et lækkert brød ud af, der ud over at smage godt, har en lækker krumme.
Brødet er lækkert med smør, syltetøj eller ost 🙂
Man kan sagtens lave boller af dejen.
Her dagen derpå er brødet stadig blødt og lækkert 🙂
Ingredienser – 1 brød
3 dl. vand
25 g. gær
1 tsk. salt
3 spsk. rørsukker
50 g. blødt smør
200 g. hvid hvede
300 g. hvedemel
1 tsk. kardemomme
1/4 tsk. muskat
1 spsk. kanel
3-4 spsk. kakao
Kom alle ingredienser i røremaskinen.
Æltes til en blød og glat dej. Det tager omkring 15 minutter, så er dejen elastisk og lækker.
Hæver lunt og tildækket i 45 minutter.
Formes til et brød.
Efterhæver lunt og tildækket i 45 minutter.
Pensles med sammenpisket æg og ridses.
Sættes i en 250 grader varm ovn. Efter 5 minutter sænkes varmen til 200 grader, og brødet bager videre i 25 minutter.
Afkøler på rist.
Sanne skriver
Hvor længe skal brødet have hvis man laver boller? Og hvor mange styks?
Spisestuen skriver
Hej Sanne 🙂
Jeg ville lave 10 boller (ca. 90 gram) – de skal bages i 12-15 minutter ved 210 grader 🙂
Hilsen Lene