Det er vores fredagskage i dag, og dem skal vi hygge med til sæsonpremiere på “Vild med dans” i aften.
Og ja, de minder en del om kanelsnegle 🙂 Bagværk med kanel ER bare lækkert. Det smager skønt og huset dufter vidunderligt.
Jeg har kommet kaffeglasur på nogle af mine kanelsnurrer. Det passer så fint med kaffe til kanel. Man rører en tsk. instant kaffe ud i et par spiseskeer kogende vand og rører flormelis i, så har man kaffeglasur.
Ingredienser dej – 16 stk.
2½ dl. lunt vand
25 g. gær
1 æg
75 g. sukker
½ tsk. salt
50 g. blødt smør
ca. 500 g. hvedemel
evt. 1 æg til pensling
Ingredienser fyld
100 g. smør
100 g. rørsukker
1 spsk. kanel
Start med dejen.
Alle ingredienser kommes i røremaskinen.
Æltes til en blank og blød dej. Når den er færdigæltet er den super elastisk. Den skal lige akkurat slippe skålen.
Hæver lunt og tildækket i 30 minutter.
Til fyldet kommes alle ingredienser i en skål og røres sammen.
Jeg satte skålen i mikroovnen i nogle sekunder, så smelter smørret og det er nemt at røre sammen og smøre det ud.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud i en firkant på ca. 50 x 40 cm.
Fordel fyldet på dejen.
Klap dejen sammen.
Del dejen i 16 strimler og skær hver strimmel næsten over.
Sno de to “ben” i hver strimmel om hinanden.
Rul strimlen sammen og sæt på bageplade.
Efterhæver lunt og tildækket i 30 minutter.
Pensles evt. med sammenpisket æg.
Bages ved 210 grader i ca. 12 minutter.
Køler af på rist.
Maria skriver
Hejsa.
Kan man bage disse og så fryse dem ned (uden glasur selvfølgelig)? Og hvor længe skal de have i ovnen ved optøning?
På forhånd tak ? og tak for en god hjemmeside med masser af inspiration ?
Spisestuen skriver
Mange tak for de søde ord Maria 🙂
Du får det bedste resultat efter de har været på frost, hvis du lader dem tø på køkkenbordet i fryseposerne.
Lun dem 4-5 minutter i ovnen ved 175 grader lige når de skal serveres.
Hilsen Lene
Helle Hollesen skriver
Hej Lene.
Det er søndag, og jeg fik derfor lyst til at lave kanensnegle. Så faldt jeg over disse kanalsnurrer, der bestemt er en sjov variation på
de så velkendte kanelsnegle. De skal absolut prøves her i eftermiddag.
Tak for dine mange gode opskrifter.
Hilsen Helle.
Spisestuen skriver
Hej Helle.
Det lyder dejligt med kanel-bagværk her søndag eftermiddag.
Rigtig god fornøjelse med dem 🙂
Hilsen Lene
Helle Hollesen skriver
Hej Lene.
Jeg har nu prøvet dine kanelsnurrer. De er bare gode, men jeg mener godt, at de kan tåle noget mere kanelsnask. Har du erfaring med mere? Jeg ønsker jo ikke, at det hele lander ude på bagepapiret. Der gavner det jo ligesom ikke ret meget.
Tak for dine hurtige svar.
Hilsen Helle
Spisestuen skriver
Hej Helle 🙂
Jeg laver dem sommetider med dobbelt snask, og så sætter jeg dem tæt i en form på 25 x 35 cm. Det holder på snasket. Lad dem køle ned til lune i formen, inden du spiser af dem 😉
Hilsen Lene
Jannie skriver
Nu har jeg lavet dejen og så var mit fyld nutella.. Tak for den gode beskrivelse og billeder af hvordan den skal snos
Spisestuen skriver
Velbekomme <3 Lyder heller ikke skidt med Nutella i 🙂
Hilsen Lene
Anja skriver
Hej Lene
Kan man bruge kærnemælk i stedfor vand?
Mvh Anja
Tina Rasmussen skriver
Hej Anja
Lene døde desværre i 2017.🌹
Jeg kan desværre ikke hjælpe med dit spørgsmål, men håber at en anden kan.
Mvh. Tina