Jeg fik lyst til en laksemad til aften. Der var rugbrød i skabet, og det passer altså ikke så voldsomt godt til, så jeg har lige bakset et flettet grovbrød sammen.
Brødet er flettet med 4 strimler og jeg har lavet en vejledning. Jeg brygger på et indlæg med vejledning til flet med 5, 6 og 7 strimler – bare fordi det er sjovt – måske det bliver en video…
Det er blevet et lidt voldsomt brød 😉 Der var gode betingelser for en gærdej i et lunt køkken i dag.
Ingredienser – 1 brød
3 dl. lunt vand
25 g. gær
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
3 spsk. olivenolie
125 g. fuldkornsspelt
125 g. hvid hvede
250 g. hvedemel
1 æg til pensling og birkes til drys.
Alle ingredienser til dejen kommes i røremaskinen og æltes til en blød og lækker dej.
Hæver lunt og tildækket i 45 minutter.
Dejen deles i 4 og hver del trilles til en lang pølse på ca. 50 cm.
Strimlerne samles i den ene ende.
De to yderste strimler lægges over kryds i midten.
Man tager igen de yderste strimler og lægger over kryds i midten.
Sådan fortsætter man.
Man kan løsne strimlerne, der hvor man startede og lukke enden pænt.
Brødet lægges på bageplade.
Efterhæver lunt og tildækket i 30 minutter.
Pensles med sammenpisket æg og drysses med birkes.
Bager 25-30 minutter ved 210 grader.
Afkøler på rist.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.