Chokoladebunde stænket med kaffe, blød og lækker mascarpone creme og et gavmildt drys god chokolade på toppen – det er så lækkert!
Jeg lavede den i formiddags, og den har så sat sig på køl indtil i aften, og konsistensen på cremen er helt perfekt. Fløjlsblød og lækker mousse – mums! 🙂
Der er lækker dessert til 12 personer 🙂
Desserten var stadig lækker dagen efter, så den kan fint laves dagen i forvejen 🙂
Ingredienser bunde
4 æg
150 g. rørsukker
125 g. hvedemel
25 g. god kakao
1 tsk. bagepulver
Ingredienser fyld og top
4 æggeblommer
125 g. rørsukker
5 æggehvider
500 g. mascarpone
100 g. god chokolade – jeg har brugt Valrhona Manjari 64%
ca. 1 dl. kold stærk kaffe – jeg har lavet kaffe af 1 dl. vand og 1½ tsk. instant kaffe
Start med at lave bundene:
Æg og sukker piskes skummende og hvidt. Det tager sin tid – 10 minutter er meget passende.
Mel, kakao og bagepulver blandes.
Sigtes i og dejen vendes sammen.
Fordeles på en bageplade i hele pladens størrelse.
Bages ved 200 grader i 6-8 minutter. I min oven skal den have 7 minutter.
Vendes over på et stykke bagepapir drysset med sukker, når den kommer ud af ovnen.
Køler af.
Så laves fyldet:
Æggeblommer og sukker piskes hvidt og skummende – 10 minutters piskning er også passende her.
Æggehviderne piskes stive. Husk helt rene piskeris.
Mascarponen røres i æggeblandingen. Jeg bruger elpiskeren på lav hastighed. Der skal kun piskes til blandingen er fin og glat. Endelig ikke for længe, for så kan blandingen blive tynd.
Æggehviderne vendes i.
Bunden skæres midt over og den ene halvdel lægges på et fad.
Dryp med halvdelen af den kolde kaffe.
Fordel halvdelen af cremen over og læg den anden bund på.
Stænk bunden med resten af kaffen og læg resten af cremen på.
Drys med revet chokolade.
Sæt kagen på køl nogle timer, så den kan sætte sig.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.