Gyldent, blødt og svampet brød – og så smager det godt 🙂 Ud over en gavmild mængde gulerødder, er der blandt andet hvid hvede og havreklid i. Jeg har brugt en lille gærmængde og hævet mit brød forholdsvis længe – 3 timer i første hævning. Hvis man ikke har tålmodighed til det, kan man bruge 1 pakke gær og hæve det 45 minutter i første hævning. Resten af processen er det samme. Den lange hævning gør noget godt både for smag og krumme.
Det er et stort brød, der er lavet i ovnens bradepande. Jeg har delt det i fire og frosset det meste ned.
Super lækkert til morgenmad, frokost, eller en sandwich i madpakken.
Ingredienser – 1 bradepande
300 g. yoghurt naturel
3 dl. koldt vand
10 g. gær
2 tsk. salt
1 spsk. sukker
1 dl. olivenolie
350 g. revne gulerødder – renset vægt
100 g. havreklid
300 g. hvid hvede
600 g. hvedemel
1 sammenpisket æg til pensling + lidt havreklid
Alle ingredienser kommes i røremaskinen. Vand, gær og yoghurt først.
Æltes til en elastisk og blød dej. Det tager noget tid – omkring 20 minutter. Når dejen er æltet nok, er den blank og elastisk og slipper netop skålen, selv om det er en våd dej.
Hæver lunt og tildækket i 3 timer.
Dejen hældes ud på bordet og skubbes i firkantet facon. Lægges i bradepanden og klappes og strækkes ud, så den fylder hele bradepanden.
Hæver tildækket og lunt i 30 minutter.
Pensles med sammenpisket æg og drysses med havreklid.
Sættes i en 250 grader varm ovn. Efter 5 minutter dæmpes varmen til 200 grader, og brødet bager videre i ca. 25 minutter.
Afkøler på rist.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.