Mere kage med æbler 🙂 For tiden er der også bare et væld af skønne danske æbler. Jeg skal have lavet æblemos senere i dag, men til morgen fik jeg lyst til at lave æblemuffins med mandler og mørk chokolade. De er lynhurtige og nemme at røre sammen. Alle ingredienser til dejen røres sammen på én gang, og så røres fyldet i. Det kan ikke blive meget nemmere.
Æblerne kan fint erstattes med pærer, blommer eller bær.
Så blev der lige lidt hyggelig kage til kaffen her en skøn lørdag <3
Ingredienser – 15 muffins
200 g. hvedemel
150 g. rørsukker – kan erstattes af almindeligt hvidt sukker
150 g. blødt smør
3 æg
2 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
50 g. mandler
50 g. mørk chokolade
200 g. æbler (renset vægt)
Mandler og chokolade hakkes groft. Æblerne skrælles og skæres i tern.
Mel, sukker, smør, æg, bagepulver og vaniljesukker kommes i en skål.
Dejen røres sammen med elpisker. Rør kun til dejen er fin og ensartet.
Kom fyldet i.
Fordel dejen i 15 muffinsforme.
Bages ved 180 grader i 20 minutter.
Køler af på rist.
Margit Nørgaard skriver
Hej, din opskrift på æblemuffin med mandler og chokolade er virkelig lækker.
Selv dagen derpå, og lunet nogle få sekunder i microovn, var de stadig svampede og lækre.
Jeg ændrede lidt, idet mandler blev til mandelmel, som jeg havde i skuffen. Måske kunne dejen godt tåle lidt væske, da den blev lidt svær at fylde i papir formene.
Jeg har modne Discovery æbler i haven, og søgte på kageopskrifter med æbler, da jeg faldt over Spisestuens opskrift. Det bliver bestemt ikke sidste gang, jeg bruger dine opskrifter, som ser rigtig spændende ud.
Spisestuen skriver
Det er dejligt, at du fandt frem til siden 🙂
Super skønne æbler, du har i haven. Absolut mit yndlingsæble.
Jeg kunne godt forestille mig, at dejen kunne have brug for væske, når du har erstattet grofthakkede mandler med mandelmel, men det er jo skønt, når man kan få brugt det man har i skuffen.
Hilsen Lene
Margit skriver
Allerede i dag lavede jeg en ny portion, jeg tilføjede 1 æg ekstra og købte en ny slags muffins forme, lidt større og lidt mere faste i det (Brugsens økologiske forme fra Ænglemark), det gjorde underværker, dejen blev lettere og nem at fylde i de nye papirforme
Så blev der også lidt til fryseren denne gang.
Hilsen Margit
Spisestuen skriver
Hvis du igen har erstattet grofthakkede mandler med mandelmel, giver det god mening at lette dejen 🙂
Tak for tip til gode muffinsforme. Det kan være svært at finde i butikkerne.
Hilsen Lene