Hyggelig fredagskage med lækre danske æbler, marcipan og god hvid chokolade. Hvid chokolade er jeg stadig ikke så gode venner med, men det passer rigtig godt til æblekagen, og så havde jeg lige en god en af slagsen i skabet, OG resten af familien kan rigtig godt lide den hvide chokolade. Der er chokolade både i kagen og ovenpå. Før venlige sjæle vil give mig gode råd om, at jeg skulle prøve en god hvid chokolade, for så kan jeg nok godt lide det, vil jeg lige sige, at chokolade fra Konnerup er noget af det bedste man kan få 🙂
Kagen er stadig varm og bliver ikke skåret endnu, men jeg har hapset et lille stykke fra siden, og jeg skulle lige hilse og sige, at den er god! Sød, syrlig og lækker 🙂 Den serveres senere med flødeskum – måske tilsat lidt lækkert vaniljesukker 🙂
Nu lokker haven og solen et par timer inden den ugentlige indkøbstur og fredagshygge 🙂
Rigtig god weekend!
Ingredienser – 1 springform på 26 cm.
3 æg
200 g. rørsukker
100 g. smør
100 g. marcipan
250 g. hvedemel
2 tsk. kanel
2 tsk. bagepulver
100 g. hvid chokolade – grofthakket eller i knapper
300 g. æbler i tern – renset vægt
– evt. 50 g. hvid chokolade til at komme på kagen, når den kommer ud af ovnen.
Start med at smelte smørret. Det skal ikke være for varmt, når det kommer i kagen.
Æblerne skrælles, befries for kærnehus og skæres i tern.
Marcipanen rives.
Mel blandes med kanel og bagepulver.
Rørsukker og æg piskes godt – mindst 10 minutter.
Det smeltede smør røres i.
Den revne marcipan vendes i.
Melet vendes i.
Når melet er næsten vendt i, kommes æbler og chokolade i.
Dejen fordeles i en smurt springform.
Bages ved 180 grader i ca. 45 minutter.
Drys de sidste 50 gram chokolade på kagen, lige når den kommer ud af ovnen.
Lad kagen blive i formen i 5 minutter, inden den trækkes over på en rist og køler af.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.