Når én i familien bekendtgør, at det er den bedste kage, han har smagt, så bliver man altså nødt til at prøve at bage den 😉 Det gjorde jeg i går, da jeg havde besøg af skønne unge mennesker til lidt god mad og hygge 🙂
Hvor kagen stammer fra, har jeg opgivet at finde ud af, for den dukker op på flere forskellige blogge og andre madsider. Den er gengivet her, som jeg har fundet – og lavet – den. Jeg kunne så tænke mig at lave en smule om – big surprice 😀 Den kan godt tåle lidt mere kanel, synes jeg, og lidt mere kakao i toppingen. Mine ændringer har jeg angivet i opskriften.
Dommen over denne fantastiske kage… Den smager godt, og den ER svampet, og toppen ER lækker; men den bedste kage jeg har fået, det er det nu ikke 😉
Den er nem at lave og en af de hurtigste kager, man lige kan røre sammen. Der er ikke meget opvask og rod i køkkenet bagefter, og det er altså også lidt fedt 🙂
Ingredienser kage
125 g. smeltet smør
400 g. sukker – jeg har brugt lyst rørsukker
400 g. hvedemel
4 tsk. kanel – den kan sagtens tåle 2 spiseskefulde i stedet
2 tsk. natron
½ l. kærnemælk
Ingredienser topping
50 g. smeltet smør
250 g. flormelis
2 tsk. vaniljesukker
1 spsk. kakaopulver – 2 spiseskefulde ville være perfekt
4 spsk. færdig kaffe – gerne varm kaffe, så bliver toppingen mere blank, men kold kaffe kan også bruges.
De tørre ingredienser til kagen blandes godt sammen.
Smeltet smør, sukker, kærnemælk og de tørre ingredienser kommes i røremaskinen og røres sammen. Rør kun til dejen er fin og ensartet.
Kom dejen i en form på ca. 22 x 30.
Bages ved 200 grader i 30-35 minutter.
Alle ingredienser til glasuren røres sammen.
Glasuren kommes på den kolde kage.
Rikke skriver
Hej
Når man laver toppingen, skal kaffen så være nylavet og varm? Eller kan man godt bare tage kaffe fra om morgenen og så blande det hele til toppingen senere på dagen, hvor kaffen er kold?
vh.
Spisestuen skriver
Hej Rikke 🙂
Brug gerne varm kaffe, så bliver toppingen mere blank i det, men du kan også bruge en rest kold kaffe.
Har lige fået det med i indlægget, for det stod der jo ikke noget om 🙂
Hilsen Lene
Susanne Helweg-Mikkelsen skriver
Har trofast bagt denne kage til 2 børn x 13-14 skoleår x 2 pr. år. ca.
Én gang har jeg for sønnens vedkommende prøvet med en anden chokoladekage. “Det behøver du ikke gøre igen mor”. Det ER en populær kage og NEM.
Hilsen Sanne
Spisestuen skriver
Hej Sanne 🙂
Det ER en skøn kage – og den er så nem og efterlader næsten ingen opvask, og det er altså også en fantastisk ting 🙂
Hils resten af familien <3
Hilsen Lene
Louise skriver
Er det korrekt at der ikke skal æg i.? Står med det hele fremme nu, men overvejer om jeg skal smide 3 æg i..?!
Spisestuen skriver
Ja 🙂 opskriften er rigtig nok 😉
Lene skriver
Kan man bruge alm. Mælk istedet for kærnemælk? Eller måske cremefraiche 18%
AnnaRonne skriver
Jeg har brugt almindelig minimælk i stedet for kærnemælk flere gange, og jeg synes kagen smager ganske fin. 😀 (specielt med lidt ekstra krydderier 😉 )
Der ville nok være mere smag i den, hvis man bruger kærnemælk, men der har jeg så givet kagen smag ved at bruge brunfarin i stedet for normal sukker. ^_^
Louise skriver
Hvad kan jeg bruge istedet for kærnemælk?
Kirsten skriver
Har erfaret, at bagetiden er dobbelt så lang omkring 1 time.
Spisestuen skriver
Der er selvfølgelig forskel på ovne, men det er alligevel meget, at du må have den dobbelt så længe i ovnen. Hvis du laver den i et keramikfad, kan det måske godt passe, at den skal have lang tid, men bagt i en tynd form, som jeg har brugt, skulle kagen ikke gerne have en time.
Hilsen Lene
Melanie skriver
Kan man lave en lækker udgave af muffins med din opskrift 😀 !
– og evt lave en flot topping der til (samme opskrift) bare mere 😀 ? eller bliver det ikke nemt at styre ?
Spisestuen skriver
Du kan sagtens lave muffins af opskriften.
Med hensyn til topping, så har den konsistens som en glasur, og egner sig ikke til at sprøjte på, men så kan du bare smøre den ud på dine muffins 🙂
Hilsen Lene
Rikke skriver
Vil man kunne fryse den? Evt uden glasuren og så lave det når man tog den op?
Spisestuen skriver
Den er fin at fryse ned. Jeg ville også vente med glasuren til kagen er kommet ud fra frost, men jeg har hørt fra flere, der har frosset kagen ned med glasur, at den er udmærket.
Hilsen Lene
Trine KH skriver
Uha, den lyder lækker. Desværre har jeg næsten aldrig kærnemælk i huset. Mon det kunne tænkes, at man kan bruge græsk yoghurt ell alm mælk i stedet for??
Er total vild med denne side, såååå mange lækre opskrifter på alt.
Spisestuen skriver
Jeg tror græsk yoghurt er for tykt, men du kan bruge a-38, tykmælk eller andet lignende. Mælk er ikke nogen god erstatning.
Eller du kan bage dobbeltportion, så får du brugt en hel liter kærnemælk 😉
Hilsen Lene
Gitte skriver
Appelsinjuice er en fantastisk erstatning for kærnemælk hvis man enten ikke har kærnemælk eller ikke kan tåle det.
Jette Sørensen skriver
hejsa
jeg laver altid glasuren med og for jeg kan ikke lide kaffe
Jette Sørensen skriver
og skal være æg, og varmer det op
Sara skriver
Jeg har bagt kanel kage og den står stadig i oven efter 45 min og min topping er helt stiv hvad gør jeg forkert ??
Merete skriver
Hej Sara. Umiddelbart vil jeg tro det er fordi glasur normalt først kommes på efter en kage er bagt. 🙂
Stine skriver
Hej.
Er den god hvis man laver den dagen før?
Birgit skriver
Hej, ja den er også god dagen efter.
Louisa skriver
En kage jeg smagte første gang i 2014.
Den er fantastisk og virkelig nem at lave.
Jeg har lavet den lige siden og perfekt, når man ikke orker at lave kage, som kræver køleskab. Den skal i hvert fald også med på job på fredag grundet min 31 års…
I forhold til ovnen, laver jeg den dagen før og jeg plejer at bage den mindst 5 min mindre end i opskriften. Den er perfekt dagen efter.
Alice skriver
Hej.
Jeg har bagt denne kage i mere end 25 år – jeg fik opskriften af en kollega. Boede i Nordgrønland, hvor det om vinteren kunne være svært at få både æg og fløde – derfor søgt en kage uden disse ingredienser.
Hos mig bager vi den med langtidsholdbar koldskål, fordi det er den slags kærnemælk der er mulighed for her. Ellers et andet surmælksprodukt fortyndet med mælk til samme konsistens.
Den klarer fint at blive frosset – også med glasur.
Den holder sig fint saglig i mange dage – er fantastisk til hytteture og ture i fjeldet.
Hos mig hedder den: “Lotte’s Kanelkage”, da jeg har fået den af Lotte.
Sjovt at se den på din blog – i helt samme udgave.
Både børn og voksne elsker den hver gang