Blød, sød og lækker dessert, der sagtens kan spises, selvom det ikke er jul. Det har været hyggemad her på en dejlig lørdag eftermiddag med ovnbagte blommer på toppen.
Jeg bliver nødt til at sige det. Den traditionelle kirsebærsovs til ris a la manden juleaften får altså alvorlig konkurrence her, for det er mega lækkert, og jeg bytter gerne kirsebærsovsen ud, men så får jeg måske lidt ballade med resten af familien 😉
Man skal aldrig være nærig, når man vurderer, hvor stor en portion ris a la mande man skal lave. Lav altid rigeligt, for det smager fantastisk til morgenmad eller natmad… eller på et hvilket som helst tidspunkt på dagen 🙂 og find endelig den gode polynesiske vanilje frem, for det smager lige en tak bedre <3
Ingredienser – 4-6 personer
110 g. grødris
1½ dl. vand
korn af ½ polynesisk vaniljestang – eller 1 almindelig
½ l. sødmælk
3 spsk. sukker
50 g. mandler
3 dl. piskefløde
Vaniljekornene skilles ad med lidt sukker.
Vand og grødris kommes i en gryde, og koger igennem under omrøring i nogle minutter, til det bliver en tyk masse.
Tilsæt vaniljekorn og mælk.
Varm op til kogepunktet under omrøring.
Skru ned for varmen og læg låg på.
Grøden skal koge 30-35 minutter ved svag varme og under jævnlig omrøring.
Hæld grøden op i en skål og drys med de 3 spsk. sukker.
Kom film over skålen og køl den ned. Den skal være køleskabskold inden man fortsætter, og den kan med fordel laves dagen før.
Mandlerne kommes i en lille gryde med lidt vand.
Bringes i kog og koger nogle sekunder.
Hældes op i en dyb tallerken.
Når man kan røre ved mandlerne, smuttes de og hakkes groft.
Pisk fløden til blødt skum.
Risengrøden løsnes med en gaffel.
Kom de hakkede mandler og flødeskummet i og vend det sammen. Kom ikke al flødeskummet i på en gang. Det er forskelligt, hvor meget der skal i, alt efter hvor fast man har fået lavet sin risengrød.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.