PROTEIN er skrevet af ernærings- og husholdningsøkonom Pia Andreassen, der også står bag bloggen PIAS KØKKEN, hvor der er gode opskrifter og inspiration.
PROTEIN indeholder 80 nemme opskrifter på sunde og lækre retter med fokus på at øge indholdet af protein i den daglige kost. Opskrifterne er glutenfri, og er for alle som gerne vil leve sundere eller bare savner inspiration. Det er opskrifter uden hvidt brød, kartofler, ris og pasta og stort set uden sukker.
Der er opskrifter på:
Morgenmad – mellemmåltider – frokost – aftensmad – dessert og bagværk
Pia skriver i starten af bogen om personlige erfaringer. Om proteins betydning for sundhed og velbefindende. Fordele som vægttab, flottere hud, stærkere og kraftigere hår og negle.
Der bliver beskrevet, hvad protein er og hvorfor det er så vigtigt for vores krop. Hvor meget protein man har brug for og hvilke proteinkilder, der er de mest optimale.
Der er et kapitel, der indeholder en quickkur, som man kan bruge, hvis man lige mangler at smide et par kilo efter en ferie eller en periode med lidt for usund mad.
Der er et appendiks med de mest proteinholdige fødevarer angivet med proteinværdi. Der er gode valg af grøntsager, frugt og bær og udvalgte råvarer. Til sidst er der en FAQ, hvor man får gode svar på almindelige spørgsmål, man måtte have.
Der er skønne billeder til opskrifterne, og selve opskrifterne er overskuelige og nemme at følge.
Jeg har prøvet to af opskrifterne i dag. Til frokost lavede jeg grønne asparges med bønnedip. Det er en skøn ret. Aspargesene skulle have været rå, men jeg kan bedst lide dem, når de har fået et kort opkog 😉
Jeg lavede en hindbærsmoothie fra bogen til min Teen, da hun kom hjem fra fitness i dag og trængte til lidt god energi. Og jeg skulle hilse og sige, at den er lækker 🙂 Så blev det lige sommer igen <3
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.