Jeg havde lyst til feta dip og nybagte sprøde flutes. Tit laver jeg brød af koldhævet dej, men man kan nu også få ret lækre flutes ud af en hurtig dej 🙂 og ja, man kunne sagtens erstatte noget af hvedemelet med fuldkornsmel, men nu var det den her udgave, jeg havde lyst til i dag 🙂
De er hævet 2 gange 30 minutter og er både hurtige og nemme at røre sammen. Jeg har penslet mine flutes med sammenpisket æg og drysset dem med salt og nigella frø. Man kan også bare pensle med vand og undlade drys.
Ingredienser – 4 flutes
½ pk. gær
3 dl. lunt vand
1 tsk. salt
2 spsk. olivenolie
450-500 g. hvedemel
Alle ingredienser kommes i røremaskinen og æltes sammen til en smidig dej.
Hæver lunt og tildækket i ½ time.
Dejen deles i 4 stykker og formes til flutes.
Efterhæver lunt og tildækket i ½ time.
Pensles med sammenpisket æg og drysses med det, man nu godt kan lide.
Bages ved 220 grader i 20 minutter.
Køler af på rist.
Christine Fevre Visby skriver
Godmorgen Lene – kan disse flutes fryses. Tænker at bage dem til konfirmation den 3.maj, så de kræver en frysertur. Tak for din skønne hjemmeside, hvorfra der hentes meget inspiration. God dag. De venligste hilsener Christine 🙂
Spisestuen skriver
De kan fint fryses. De fryses bedst nybagte (afkølede) og når de skal bruges, lægges de til optøning på bordet i fryseposen.
Dejligt, at du er glad for siden 🙂
Også en god dag til dig.
Hilsen Lene
Tina skriver
Jeg har lige bagt dine flutes, og de smager rigtig dejlig. Jeg har en hjemmeside, hvor jeg ligger opskrifter ind uden æg og mælk, må jeg ligge din opskrift ind.