2. del af vores ferie er stadig en rigtig dase-ferie. Vi hygger og har ikke travlt med at nå noget som helst. Vejret er stadig fantastisk og der bliver læst, snakket og spillet spil. Helst på terrassen – også om aftenen til sent 🙂
I forgårs tog vi turen til Silkeborg Rovfugleshow. Fuglene var fantastiske og falkoneren var en oplevelse i sig selv. Det sted er helt sikkert et besøg værd, hvis man er i nærheden. Her er uglen Ulla. Den har jeg lidt en svaghed for. Den er altså noget så kær. Jeg havde makrolinsen på, og synes jeg fik et okay billede ud af det.
Emma havde zoom-linsen på sit kamera og de næste to billeder har hun taget. Det første også af Ulla og det næste af en høg, der susede rundt over hovederne af os.
I går gik Teen og Chefen til Ry. Det er en tur på 5 km. og en tilbagevendende hyggelig udflugt, når der holdes ferie i Laven. Jeg sprang over og begravede mig i Photoshop et par timer. Det er en værre tidsrøver, men rigtig sjovt.
Mad har vi også fået i rigelige mængder – og guf 🙂
Kartofler laver jeg sjældent, men de sidste 3 dage har vi fået mad med kartofler.
Vi har fået helt almindelige hakkebøffer med bløde løg, kartofler, asier og sovs.
Til dessert en lækker blød og cremet hindbæris fra Le Gateau.
Jeg bryder mig ikke om laks med mindre det er røget, men vi kom hjem med en hel lakseside en dag, og jeg havde en idé om, at det ville være lækkert bagt i ovn med chilisovs over. Det afprøvede jeg og det blev så lækkert! Nu skal der laks på menuen, når vi kommer hjem, og det skal laves sådan her.
Vi fik krydrede små kartofler til. De kom i ovnen i 15 minutter først. Så blev laksen lagt på pladen og smurt med sød chilisovs. Det hele tilbage i ovnen i 25 minutter ved 220 grader. Jeg lavede chili-mayo til, og det kommer der nok en rigtig opskrift på en dag, men her er hvad jeg kom i:
Ca. 1½ dl. god mayo, ½-1 dl. sød chilisovs, et stænk tabasco og saft af ½ lime. Super lækkert både til fisk og kartofler.
Resten af fisken spiste vi kold til frokost dagen efter med chili-mayo over – super lækkert 🙂
I går aftes fik vi pariserbøf. Ikke nærige bøffer, der laves her i familien. 250 gram stykket og serveret med rødbeder, kapers, løg, peberrod og rå æggeblomme (ikke på min). Det intetsigende stykke brød under bøffen er skiftet ud med krydrede ovnstegte kartofler og hvidløgs-mayo til. Hvidløgs-mayo er lavet af en god mayo rørt med presset/revet hvidløg.
I forgårs spillede vi Yatzy med 12 terninger. Det tager sin tid at blive færdig med. I aftes spillede vi “Kender du typen”. Et sjovt spil, der dog tog noget længere tid at spille, end de 30 minutter der stod på pakken 🙂
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.