Jeg lavede citronfromage til dessert i går. De skønne unge mennesker, der var på besøg, fik rigtig farmormad. Der var grydestegt kylling med sovs – masser af sovs – agurkesalat, ærter og kartofler, så her passede det så fint med citronfromage til dessert.
Jeg har kommet vanilje i min citronfromage, og det er virkelig lækkert. Der er et drys lakrids på toppen, og det smager fantastisk. Citron og lakrids passer helt perfekt sammen. Jeg havde måske været lidt rundhåndet med lakridspulveret. Lidt mindre ville være passende 😉 De unge mennesker fik drys af revet god mørk chokolade på, og det er altså også virkelig lækkert…
Jeg lavede 7 portionsanrettede fromager, og kom resten i en lille skål.
Der er ikke så mange billeder af processen, for her mangler jeg lige lidt flere hænder. Det er ikke spor besværligt at arbejde med husblas, men det er en proces, der kræver fokus.
Der er få, men vigtige, ting at være opmærksom på, når man arbejder med husblas:
Den skal ligge i blød i koldt vand i 20-30 minutter først.
Den smeltes over vandbad.
Når husblassen er smeltet, skal den køle lidt ned inden den røres i. Den skal være lun. Hvis den er kold får man klumper og trevler. Med lun menes lillefingervarmt, som væsken til en gærdej eller badevandet til en baby 😉
Her bliver den smeltede husblas kølet ned af citronsaften, der kommer i. Hvis man synes det bliver for koldt, kan skålen sættes kort over vandbad igen og lunes lidt.
Jeg har læst mig til, at husblas kan smeltes i mikroovn, men det har jeg ingen erfaring med.
Når jeg portionsanretter fromage bruger jeg en sprøjtepose. Det giver et pænt resultat.
Jeg har angivet citronsaft i dl. for der er stor forskel på størrelsen af citroner.
Rigtig god fornøjelse 🙂
I får lige et billede af maden også 🙂
Ingredienser – 8 personer
8 blade husblas
250 g. lyst rørsukker – kan erstattes af almindeligt sukker
6 hele æg – gerne pasteuriserede
1 polynesisk vaniljestang – eller 2 almindelige
2 dl. citronsaft
2 tsk. fintrevet citronskal
½ l. piskefløde
Til pynt:
½ l. piskefløde
Johan Bülow raw liquorice powder
god mørk 70% chokolade
Husblas lægges i blød i koldt vand.
Æg, sukker og kornene fra vaniljestangen kommes i en skål og piskes hvidt og skummende.
Her skal man have tålmodighed. Det skal have 10 minutter på maks. hastighed, så er det helt perfekt.
Husblas smeltes i en skål over vandbad.
Når husblassen er smeltet, tages skålen fra varmen.
Citronsaft og -skal røres i den varme husblas. Hvis blandingen nu er lun (lillefingervarm) fortsætter man. Hvis den er blevet for kold lunes den en smule over vandbad.
Den lillefingervarme husblasblanding hældes i æggemassen under omrøring.
Fløden piskes til blødt skum og vendes i æggemassen.
Kom fromagen i en sprøjtepose og fordel den i glassene.
Dækkes med film og sættes på køl.
Fromagen sætter sig på nogle få timer. Den kan fint laves dagen før servering.
Ved servering piskes fløden til skum og sprøjtes på fromagen.
Der drysses med lakrids eller chokolade efter smag.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.