Her i sommervarmen er det ikke blevet til lange opskrifter med mange billeder, men aftensmaden i dag skal med alligevel, for jeg har gået og summet et stykke tid over en sur-sød sovs lavet på ananas. Den har jeg fået lavet i dag, og den er blevet rigtig god, så den kommer med her.
Jeg har lavet ovnstegte blomkål til. Blomkål er en lidt overset og udskældt grøntsag, men smager fantastisk og har så mange anvendelsesmuligheder. Da jeg så fik øje på et fint stort dansk et af slagsen i weekenden, kom det med hjem. Det er delt i buketter. Vendt med olivenolie. Bredt ud på en bageplade og drysset med paprika, oregano og lidt spidskommen. Stegt i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter. Drysses med salt, når det kommer ud af ovnen. Det er så lækkert.
Vi spiser ikke voldsomme mængder sovs, så hvis man er en sovseglad familie, er der måske ikke nok til 4 personer i portion, men det passer fint hos os.
Retten blev drysset med forårsløg i tynde skiver. Det havde jeg så glemt, da jeg tog billedet, men det kom på bagefter og passer rigtig godt til.
Ingredienser – 4 personer
4 stk. kyllingebryst
1 rød chili i tynde strimler
2 fed finthakket hvidløg
1 spsk. finthakket frisk ingefær
2 dl. blendet frisk ananas
½ dl. vand
½ dl. tamari – eller soja
saft af 1 lime
1 spsk. honning
Lidt maizena til at jævne sovsen med
1 bdt. forårsløg i tynde skiver
Brun kyllingebrysterne på panden.
Kom chili, hvidløg og ingefær på og steg med et par minutter.
Kom ananasmos, vand og tamari på.
Læg låg på og lad retten simre i 45 minutter.
Jævn sovsen med lidt maizena.
Kom limesaft og honning i – lime kan blive bittert hvis det koger med længe og honning mister sin smag, så derfor skal det i til sidst.
Smag til med tamari og honning.
Drys med forårsløg ved servering.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.