Det er sommer og her er så skønt 🙂 Lysten til is kommer snigende, og tidligt i morges fik jeg den idé, at kanelis og rabarberkompot må være helt fantastisk sammen. Jeg havde så en plan om at gå i køkkenet i aften, når temperaturen bliver menneskelig igen, men jeg har altså ikke meget tålmodighed, så jeg gik i gang til middag 🙂
Og om det smager godt? Jo tak, det gør det!
Rabarberkompotten er lavet af rabarber hjembragt fra vores sidste ferie i det jyske. Købt hos den lokale bonde, renset og frosset ned i sommerhuset. Det kan godt være, at det ikke er fine bittesmå helt røde rabarber, men det er rabarber med masser af smag og fyldt med gode minder. Hvis du ønsker billeder til fremgangsmåden, så se indlægget om rabarberkompot.
Isen har jeg kørt på maskine. Det giver en cremet og blød is. Man kan godt lave den uden maskine. Det er der fremgangsmåde på nederst i indlægget.
Ingredienser – ca. 1 liter
400 g. piskefløde
300 g. kondenseret mælk
1 spsk. kanel
Alle ingredienser kommes i en skål og piskes sammen. Bare lige til det hele er blandet.
Kommes i ismaskinen og fryses ned.
Hvis man ikke har ismaskine:
Fløden piskes til skum.
Kanel og kondenseret mælk røres/vendes i.
Massen kommes i en form og sættes på frost.
Rabarberkompot
500 g. rabarber i små stykker
200 g. sukker – gerne rørsukker
1 polynesisk vaniljestang
Vaniljestangen flækkes og kornene skilles ad med lidt af sukkeret.
Rabarber, sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljestang kommes i en gryde.
Bringes langsomt i kog og småsimrer nogle minutter til rabarberne lige akkurat er møre.
Køler ned.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.