Selv om jeg havde bestemt mig for at holde ferie-fri fra nye opskrifter på bloggen, kan jeg åbenbart ikke slippe det helt 😉
På vores tur ind til byen kommer vi forbi en lokal bonde, der blandt andet har friske hindbær. Dem køber vi en del af, for de smager fantastisk.
Jeg fik lige en idé til en kage med hindbær, som passer så fint, når det skal være nemt og hurtigt. Alle ingredienser til dejen piskes sammen og hindbærrene fordeles over – sådan! Så er der lækker hindbærtærte 🙂
Jeg har serveret tærten med creme fraiche, men brug flødeskum eller is, hvis du bedre kan lide det, og bærrene kan skiftes ud med andre bær 🙂
Jeg har lavet tærten nogle gange og senest tilføjet 50 g. grofthakket mørk chokolade til dejen. Jeg serverede den med fløde pisket til let skum og et drys lakrids på toppen. Det er så lækkert! Billede tilføjet efter hindbær-billedet.
Ingredienser til en tærteform på ca. 20 cm.
2 æg
100 g. blødt smør
100 g. sukker
100 g. hvedemel
½ tsk. bagepulver
korn af 1 vaniljestang eller 2 tsk. vaniljesukker
1 bakke friske hindbær – ca. 250 gram
Æg, blødt smør, sukker, hvedemel, bagepulver og vanilje kommes i en skål.
Piskes sammen med el-pisker til en sammenhængende dej. Det tager kun et par minutter.
Bred dejen ud i en smurt form og drys med hindbær.
Bages ved 175 grader i ca. 30 minutter. Alt efter hvilken form, der bruges er bagetiden forskellig. Jeg har en 20 cm. porcelænstærteform og her er bagetiden 40-45 minutter.
Køler af på rist.
Emry Jo skriver
Hej Lene 🙂
Hvor stor er formen ca ? 🙂
Spisestuen skriver
Hej Emry Jo 🙂
Den form jeg har brugt rummer ca. 1,25 l.
Hilsen Lene
Karina skriver
Hej!
Jeg har lige bagt kagen. For det 1. var den total nem og hurtig at lave og for det andet var den super god og blev en stor succes. Den skal jeg helt sikkert lave igen….. men næste gang bliver det dobbelt portion. Tak for en fantastisk opskrift. Jeg vil straks dele den med mine veninder her i Madrid.
Spisestuen skriver
Hej Karina 🙂
Mange tak for din søde kommentar. Jeg bliver så glad, når mine opskrifter bringer glæde – og så helt til Madrid 🙂
Det er også en af mine yndlingsopskrifter. Helt enkle og lækre ingredienser, der smager skønt sammen.
Hilsen Lene
Suanne skriver
Fantastisk kage, bliver rost af gæsterneTak for dine fantastiske opskrifter❤️
Anja skriver
Kan man komme hvid chokolade stykker i? Eller smelte det sammen med smører?
Mvh Anja
Camilla skriver
Kan den fryses?
Mvh Camilla
Lene andersen skriver
Hej Lene.
Har lavet tærten, den er bare god. Kom 1kopfuld kokosmel i og lidt mindre mel, det gjorde den god. Det er ikke sidste gang jeg bager den!!!♀️
Maria skriver
Varmluft eller Alm ovn?
Silvana Carillo skriver
Hej Lene,kan jeg bruge frosne hindbær i tærten.NB har bagt dine durumboller samt sandwichbrød og både min mand og jeg var meget glade og tilfredse,så nu holder jeg mig til disse opskrifter
Vedr hindbær,rten, hvis jeg vil lave dobbelt portion hvor stor en form skal jeg bruge? Det skal være en kvadratisk,skal det være 22×22 eller 24×24 cm?
Mvh Silvana.