Mit sidste postkort fra ferien lander her på bloggen en dags tid efter, vi er kommet hjem 🙂
De sidste feriedage gik lynhurtigt. Vi havde besøg fra mandag til torsdag, og det krævede jo også lidt planlægning, indkøb og bagning 😉
Bøfkagen er et must, når der er besøg af vores voksne børn. Vi spiste af den lige til om fredagen, og den holder sig svampet og lækker hele tiden.
Vi havde grillet en ølmarineret svinekam (købt færdigmarineret), som blev serveret med en frisk grøn salat, flødesovs og kartofler hentet hos den lokale bonde.
Desserten var hindbærtærte. Den dag bagte jeg dobbelt portion, og lavede tærten i et større fad. Den blev serveret med creme fraiche.
Morgenmad indtaget i solen på terrassen. Græsk yoghurt med honningristet nøddeknas og bær, grovboller med ost og solbærsyltetøj. Kaffe og juice. Teen fik omelet med peberfrugt, agurk og bær.
Den første dag missede jeg indtil om aftenen. Blev fældet af et migræneanfald – igen – men kom på højkant til aften og fik lidt mad. Her fik jeg så ikke taget fotos, men vi fik grillede hakkebøffer med blandede løg og grøntsager. En hakkebøf bliver noget mere spændende, når den bliver tilberedt på grillen.
Onsdag var der det skønneste vejr, og vi var i haven hele dagen. Min foretrukne solplads på broen blev rykket ind i skyggen. Jeg havde stadig rester af migrænen flagrende i kroppen, og så kan jeg bare slet ikke med lys. Så jeg tilbragte en god del af dagen i skyggen med min bog og masser af vand.
Svigersønnen fik den geniale idé, at det da ville være skønt at komme ud og bade, så der blev badet en del den dag, og et trappesystem blev lavet for enden af broen. Bestående af en gammel trappestige, der blev bundet fast. Det fungerede så fint.
Mad onsdag aften blev grillet kylling, grillet halloumi (smager vildt godt), kold kartoffelsalat, grøn salat og brød med hvidløgssmør.
Til dessert var der friske jordbær og is.
De unge mennesker tog hjem sidst på eftermiddagen torsdag. Vi havde spist godt i løbet af dagen, så aftensmaden sprang vi vist nærmest over. Teen holdt sin madplan og fik kold kød og grøntsager. Jeg tog min bog med i haven sammen med en kop kaffe og et stykke chokolade.
Fredag blev brugt på shopping i Silkeborg by. Teen skulle have nye sko… og det tager sin tid, men hun endte med et par, der var rigtig fine. Vi kom forbi boghylden i Føtex, så der fik jeg suppleret lidt op med godt læsestof. Se evt. indlæg “Bogliste – gode krimier på bogreolen”. Her er god inspiration til hyggelig læsning i ferien – og på alle andre tidspunkter 🙂
Vi var i en del forretninger efter en køletaske. Jeg havde fyldt den lille fryser med rabarber og hindbær, som jeg jo skulle have med hjem, så køletaske og fryseelementer blev indkøbt. Selvom det var en stor køletaske kunne jeg ikke have det hele, men det må jeg så tage med hjem, næste gang vi kommer derop. Det var en varm og lang tur i byen, men super hyggeligt. Silkeborg er en fantastisk by at shoppe i. Jeg faldt over en “bug zapper” i Harald Nyborg. Sådan en har jeg længe gerne villet have, og den er altså helt fantastisk. Vel hjemme efter bytur rykkede vi i haven nogle timer.
Jeg fik plukket ribs. Sidste år beskar vi buskene kraftigt, men der var alligevel en pæn portion.
Det var en skøn dag, og vi sad ude lige til midnat. Vi fik også leget noget mere med månebilleder.
Lørdag skulle vi hjem om aftenen, og dagen brugte vi på at hygge i haven og rydde op i huset. Aftensmaden blev en gryderet med oksekød og rester fra grøntsags skuffen.
Her fik jeg så lige øvet en kompetence, der ligger en smule langt væk. Chefen trådte ned i et hul fredag eftermiddag og vred voldsomt om på foden. Den fik hurtigt størrelse som en kylling og blev noget misfarvet. Den skal jo helst holdes i ro og opad, så jeg kørte hjem. Hele vejen! – også da det blev rigtig mørkt 😉 Det gik nu fint, måske ikke helt så stærkt, men vi kom godt hjem. Jeg havde nu varme hænder hele vejen, så jeg har ikke været synderligt nervøs 🙂 Var dog noget stram i kæberne bagefter, så jeg har været noget koncentreret.
14 dage går alt for hurtigt. Nu hygger jeg med Teen, inden vi lige om lidt har ferie i 14 dage igen. I år må temaet for ferien have været hindbær. Vi købte 2-4 bakker friske hindbær dagligt. Skønne friske danske hindbær, der kan spises uden at skylles og koges. I gavmilde mængder på yoghurt, i tærte og som tilbehør til kød sammen med grøntsager, og bare til at spise, som de er.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.