Sophia’s pizzaboller er små bløde boller med lidt tomatsovs og revet ost på toppen.
Sophia er knap 3 år, så det skal ikke være for stærkt krydret en pizzabolle. Den skal ikke være for stor, og så skal den være uden en sej skorpe. Der er både æg og smør i dejen, som også har fået lidt fuldkorn. Det er en bolle, der skal med på tur i weekenden, når vi skal ud og nyde det – forhåbentlig – gode vejr.
De egner sig godt til madpakke eller et mellemmåltid. Hvis de skal gemmes til madpakke, er det bedst at komme dem nybagte i fryseren, og så kan man tage en enkelt op om morgenen, pakke den ind i film, og så er den tøet, når der er spisepause.
Jeg har tomatsovs i fryseren, men man kan også lave en hurtig udgave af 1 dåse flåede tomater, 1 dåse tomatpure, lidt timian og oregano. Det får en hurtig tur med stavblenderen, og så er der tomatsovs.
Ingredienser 25 styk
25 g. gær
3 dl. lunt vand
1 æg
25 g. blødt smør
½ tsk. salt
200 g. fuldkornsspeltmel
350 g. hvedemel
tomatsovs
100 g. revet mozarella
Kom alle ingredienser i røremaskinen. Vand og gær først.
Æltes til en blød og lidt klistret dej.
Efterhæver lunt og tildækket i 45 minutter.
Del dejen i 25 stykker og form dem til boller, der trykkes lidt flade.
Hæver ½ time på bagepladen.
Smøres med lidt tomatsovs og drysses med revet mozzarella.
Bages ved 200 grader i 12-14 minutter.
Afkøler på rist.
Minna Krogsgård skriver
Fantastisk opskrift.
Dem kan jeg bruge til mine dagpleje børn <3
Spisestuen skriver
Tak Minna 🙂
Jeg er glad for, at du kan bruge opskriften 🙂
Er sikker på dine små pus vil elske dem.
Hilsen Lene