Sprøde marengskys, der skal bruges sammen med flødeskum og jordbær til børnevenlig dessert i aften – en flødeballade 🙂
Jeg har bagt en plade helt almindelige og en plade, der har fået et drys lakridspulver. Jeg bager ikke marengs ved varmluft. Den ene plade marengs kan fint stå på køkkenbordet, mens den anden plade er i ovnen.
Tit kommes en smule syre i, når man laver marengs. Enten lidt eddike eller citronsaft for at gøre marengsen mere stabil. Jeg har ikke kommet noget i, for jeg synes sagtens det kan lade sig gøre uden, og smagen bliver renere og finere uden.
Som tommelfingerregel bruges 50 gram sukker til 1 æggehvide. Så er det jo nemt at regulere størrelsen på portionen.
Ingredienser – 2 plader kyskager
4 æggehvider
200 g. sukker
1 tsk. vaniljesukker
Æggehviderne piskes næsten stive.
Vaniljesukker og et par skefulde sukker tilsættes og der piskes godt.
Resten af sukkeret tilsættes med et par skefulde ad gangen, og der piskes godt mellem hver. Det er en proces, der tager 15-20 minutter.
Man ender med en sej, skinnende marengsmasse.
Kommes i en sprøjtepose og sættes af i tutter på en bageplade.
Bages ved 110 grader i 1½ time.
Afkøler på rist.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.