Vi har været så heldige at have vores ældste lille barnebarn på knap 3 år på besøg i weekenden fra fredag til søndag.
Udover talrige vidunderlige oplevelser med det dejlige lille menneske, har det også krævet børnevenligt mad, så jeg gik i tænkeboks i sidste uge, og planlagde mad for weekenden. Vi handlede ind torsdag, og så forberedte jeg det, jeg kunne, om fredagen.
Jeg tror, vi har fået de fleste af Sophia’s yndlingsting i weekenden. Jeg havde også købt Grønnegårdens jordbærsaft, og den troede jeg ville falde i god jord, men den var ikke et hit. Det var derimod kakaomælk og juice og vand i flaske.
Vi starter med aftensmad fredag, hvor jeg havde lavet luksus kødsovs. Det er egentlig bare en kødsovs, der er masser af grøntsager i, og så har den stået og simret på komfuret i timevis. Vi fik fuldkornspastaskruer til.
Til dessert var der flødeballade. Flødeskum blandet med marengs og friske jordbær. Det er så lækkert, og Sophia elsker det. Det er Sophias tallerken, jeg har taget billede af, og hun spiste det hele.
Til morgenmad lørdag havde jeg tænkt havregrød, men barnet ville hellere have yoghurt, så det fik hun selvfølgelig. De har små nøglehulsmærkede økologiske yoghurter fra Løgismose i Netto, og de har en fin størrelse til små mennesker. Det blev morgenmad sammen med en halv lille banan og lidt jordbær.
Vi brugte en del af formiddagen i den nye skovhave på Hollufgård, og her havde Sophia madpakke med. En pizzabolle, vindruer og en lille smoothie.
Frokost blev så havregrød.
Eftermiddagsmad blev så ikke helt som planlagt. Vi kørte en tur på McD og købte is – det gjorde også lykke 🙂
Der sidder barnet så og spiser is, og siger pludselig til sin farfar: “Du er den bedste i verden” 🙂
Aftensmaden er kylling, der har stået og simret, så det er godt mørt, med en lækker sovs og nye kartofler.
Til dessert var der vaniljeis med marengs, jordbær og blåbær – mere yndlingsguf 🙂
Morgenmad søndag var havregrød – det kan hun altså godt lide 🙂
Formiddagsmad en lille pizzabolle og lidt tomater.
Frokost var rugbrød, et stykke stenalder knækbrød, lidt ostestænger og tomater. Jeg havde købt pålæg fra Hanegal, der laver noget lækkert økologisk pålæg. Nu kan jeg så se, at jeg har glemt at komme smør på Sophia’s madder. Det burde der have været. Det har jeg glemt, for det bruger vi aldrig selv, men det går nok 😉
Frokosten blev spist på terrassen.
Eftermiddagsmad var en lille yoghurt, friske blåbær, en halv lille banan og lidt kammerjunkere. Urtekram laver nogle fine øko kammerjunkere.
Til aften var der hakkebøffer med spejlæg, grovpasta og tomater.
Det var sjovt igen at lave “børnemad”. Det er ved at være mange år siden 😉
Og det var skønt med besøg af Sophia, der har hygget sig både inde og ude. En nysgerrig og livsglad lille pige.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.