Det lykkedes igen at samle alle, selv om det er travle mennesker her i familien.
Jeg havde været tidligt i gang. Egentlig ikke tidligere end jeg plejer, men Teen skulle først møde en time senere, så jeg kunne have sovet lidt længere, men kødet skulle i ovnen klokken seks 🙂 Jeg havde valgt pulled pork. Jeg har ikke selv lavet marinaden, men købt et stykke kød, der var marineret. Tror heller ikke, jeg kommer til at gøre meget i pulled pork. Hvis vi skal have “pulled kød”, foretrækker jeg at lave pulled culotte eller pulled chicken, men jeg havde besluttet, at vi skulle have pitabrød, og her passede det fint med kødet – og så var det nemt. Jeg kom så også en hel kylling i fadet, for det kan jeg bedst lide. Og en rest kold kylling er dejligt at have i køleskabet.
Der var det skønneste vejr, og vi samledes i haven til lidt guf før maden. Der er kaffe på bordet, til dem der drikker det, ellers er der kolde danskvand og til det ældste lille barnebarn er der kakaomælk.
Vi havde været forbi “kineseren”, hvor vi køber jordbær og kartofler her om sommeren, og der havde vi også fået friske ærter med hjem. Sophia syntes det var rigtig sjovt at åbne ærter 🙂 Ellers var der sojaristede nødder og god-samvittighed-cookies på bordet.
Jeg havde ellers brudt hjernen med at komme på gode idéer til, hvordan jeg nu i løbet af dagen kunne bruge ovnen til andet end kødet. Pludselig gik det op for mig, at jeg jo laver den slags kød i min steamer, og den er beregnet til komfuret 🙂 Så når jeg skulle have andet i ovnen, satte jeg steameren på komfuret ved lavt blus imens.
Pitabrød laver jeg sjældent, men jeg synes, det er sommerligt og hyggeligt, og så har jeg bare en super god opskrift med 100% fuldkorn, og de bliver helt perfekte med stort hul i.
Der var dressing til og salat, tomat, agurk og peberfrugt.
Der var coleslaw lavet af spidskål og gulerødder, og så høstede jeg en del persille i haven til dressingen. Skønt at hente egne krydderurter udenfor køkkenet.
Jeg havde lavet et fad med toppings til. Her var perleløg, syltede hvidløg, oliven, forårsløg og syltede milde grønne chili.
Her får I så lige kødet også, selv om jeg ikke plejer at lægge billeder af kød, for de er altså ikke kønne 😉
Og et billede af mit pitabrød. Grøntsagerne var så ikke kommet på tallerkenen. Dem spiste jeg bagefter 😉
Der var rabarbersaft at drikke til – og vand. Saften var blevet lidt til den søde side denne gang. Der fejlede min tilsmagning lidt. Tror jeg koger resten ned til rabarbersirup.
Her kan lige tilføjes at jeg ombestemte mig og tilsatte i stedet citronsaft til min saft, og nu er den fin og lækker.
Teen spiser lige for tiden efter Anne Bech’s filosofi i “FIT på 100 dage” – det skriver jeg et indlæg om i weekenden – så på hendes tallerken var der salat, agurk, tomat, grønne bønner, kylling, krebs og æg.
Desserten var rabarbertærte med vaniljecreme – uhhmm… Frembragt i et køkken badet i sol og varme. Ikke de bedste betingelser for en linsedej – eller for kokken – men det var en fin tærte, der kom ud af det alligevel.
Her fik Teen også noget andet. Der var skyr med friske jordbær og lidt honningristet nøddeknas.
Vi går ferietid i møde, så det er lidt uvist, hvornår vi kan samles igen – eller også får alle måske nok lidt bedre tid de næste uger. Om ikke længe skal vi alle samles igen og fejre det mindste lille barnebarns barnedåb. Jeg glæder mig til at fejre det lille pus.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.