Aftensmad i dag sammen med tomatsalat, ellers er det en lækker forret 🙂
Auberginerne er skåret i skiver, stegt i ovnen og pakket rundt om stegt/grillet halloumi med friske krydderurter og tomater. Det smager så godt! Men det er altså ikke nogen pæn ret… Teen foreslog så, at vi kom revet ost på og gratinerede dem i ovnen. Det er slet ikke nogen dårlig idé. Det ville pynte på retten, men tomaterne vil så også blive tilberedt lidt. Det skal prøves en anden gang.
Første gang jeg lavede retten, kom jeg mere olivenolie på, og så blev aubergineskiverne mere skinnende – det er der et billede af under disse. Men de kan altså suge abnorme mængder olie, og jeg synes de smager fint med lidt olie dryppet på, og de bliver også fint bløde.
Sådan så mit første forsøg ud med retten. Det blev pænt, men der er noget mere olivenolie på aubergineskiverne, og så skrællede jeg dem ikke. Resten er det samme.
Ingredienser – 10 auberginepakker – 2 personer til hovedret eller 4-5 personer til forret
2 auberginer
1 pakke halloumi – grillost
friske krydderurter – jeg har brugt timian, oregano og basilikum
1 fed hvidløg
friske tomater
Krydderurter og hvidløg hakkes fint og tomater skæres i skiver.
Osten skæres i 10 skiver.
Auberginerne skrælles og skæres i skiver på godt ½ cm og lægges på en bageplade. De dryppes med god olivenolie og drysses med salt.
Steges ved 200 grader i 25 minutter – eller kommes på grillen.
Steg osten på panden i olivenolie og smør i 1-2 minutter på hver side.
Pakkerne samles ved at lægge en skive ost i den ene ende på en skive aubergine.
Der drysses med krydderurter og hvidløg.
Tomatskiverne lægges på, og aubergineskiven foldes over fyldet.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.