Emma er teen med stort T. Hun er en skøn ung dame, og hun er en smuk, sund og rask ung pige. Jeg synes ikke, Emma vejer for meget, men det synes hun selv – suk! Vi er i den skala, der hedder 7-8 kilo, men det er åbenbart vigtigt, så jeg støtter og hepper det bedste jeg kan 🙂
Emma er så faldet over Anne Bech’s bog “FIT på 100 dage”, hvor der skrues op for træning og kost. Det er den nye gudinde her i huset, og i gudindens bog står der helt præcist, hvad man må spise hver eneste dag, og hvilken træning man skal lave. Intet er overladt til tilfældighederne. Jeg har lavet en plan over samtlige af ugens måltider, der hænger ved siden af køleskabet i køkkenet. Jeg synes, jeg laver meget mad i forvejen, men nu synes jeg, at jeg er i køkkenet hele tiden 🙂 – og så kunne nogen godt sende den dame på et stop-madspild-kursus. Kors! der skal bruges meget forskelligt i løbet af en uge, og forskellig mad til alle måltider.
Jeg er specielt begejstret for træningsdelen, og Emma elsker kostdelen. Det er også noget lækkert mad, når man er vild med kød. Det giver rigtig god mæthed. Mellemmåltiderne i planen spiser man, hvis man har brug for det, og det har Emma ikke så tit. Det er ikke fordi, hun går og er sulten, men det mad hun får mætter godt. Hun får omkring ½ kilo kød om dagen og 1 kilo grøntsager + det løse.
Jeg har så besluttet – sammen med Emma – at vi poster al hendes mad her for de sidste 5 dage. Det kan måske give inspiration til andre, også selv om man hverken vil tabe sig eller være fit 😉
Jeg har fået lov til at nævne, at Emma samlet har tabt 2,1 kg. her de første 14 dage. Vi måler også – efter anvisninger fra gudinden – rigtig mange steder 🙂 og Emma har mistet mange cm. de helt rigtige steder, blandt andet 10 cm. om numsen og 6 cm. i taljen. En happy teen har jeg 🙂 Og selv om jeg ser Emma hver dag, kan jeg se, hun har tabt sig. Mavemusklerne anes under huden, og det er sejt!
Jeg har lavet få ændringer i kostplanen. Emma kan ikke lide tun, så det er skiftet ud med kyllingebryst uden skind. Hun bryder sig heller ikke om laks, så det er byttet ud med makrel i tomat. Ind i mellem bytter jeg tomater ud med jordbær eller hindbær. Magert gris og magert okse kan også byttes rundt. Man kunne spise kalkunbacon, men det er der ingen af os, der kan lide, så vi bruger almindelig bacon.
Dag 1 – mandag
Morgenmad: 150 gram hakkebøf af magert okse, 15 cashewnødder og en håndfuld kirsebær.
Madpakke: Mager okse eller gris med 2 skiver bacon og fintsnittet spidskål.
Eftermiddagsmåltid: Skyr med blåbær, kirsebær og hakkede mandler.
Aftensmad: Salat af iceberg, agurk, tomat, forårsløg, krebs og makrel.
Dag 2 – tirsdag
Morgenmad: Omelet med 1 forårsløg og 1/3 rød peber. Hindbær og jordbær on the side (skulle i følge biblen have været tomater).
Madpakke: 1 stegt kyllingebryst, agurk, gulerod, majs, rød peber og ærtedip af ærter, olivenolie og vand. Ærtedippen var ikke et hit, så jeg må finde på noget andet dip til næste uge, for det er vigtigt at hun får olien, der er i. Jeg kompenserede for det til aften ved at komme lidt olivenolie i spidskålen.
Aftensmad: Hakkebøf med blandede løg og dampet spidskål krydret med paprika og chili. Blandede løg af almindelige løg, rødløg og porre.
Dag 3 – onsdag
Morgenmad: Stegt kylling, tomater og mandler
Madpakke: Kyllingefrikadeller trillet i sesam og fint strimlet spidskål.
Aftensmad: Salat, agurk, tomat, grønne bønner, kylling, æg og krebs.
Mellemmåltid, der blev dessert til Emma ved vores familiemiddag: Skyr med jordbær og lidt honningristet nøddeknas. Honningristet nøddeknas stod så ikke på planen. Der stod mandler, men da Emma ikke havde spist sit andet mellemmåltid besluttede jeg, at de honningristede mandler godt kunne gå.
Dag 4 – torsdag
1 stykke stegt kyllingebryst med gulerod, agurk og tomater. Mandlerne havde jeg i første omgang glemt, så de blev spist bagefter 😉
Madpakke: Æggetortilla med en rest pulled pork, tomat, peberfrugt og agurk.
Eftermiddagsmåltid: Skyr med jordbær og mandler.
Aftensmad: Wok med magert gris, løg, hvidløg, chili, gulerod, spidskål, broccoli og peberfrugt.
Dag 5 – fredag
Morgenmad: Hakkebøf med bær.
Madpakke: Coleslaw og makrel i tomat.
Mellemmåltid: Kold kylling med grøntsager.
Aftensmad: Stegt kylling med kold bønnesalat.
Og dessert fra “kagedåsen” (én gang om ugen): Brownie med kanelskyr (skyr naturel rørt med kanel) og friske bær.
og lidt friske ærter til deling 😉
Mia skriver
SÅ fint med billeder og det hele! Hvordan ved du, hvor meget fedt hun skal have? 🙂
Spisestuen skriver
Mange tak 🙂
Hvor meget fedt man skal have, ved jeg heller ikke sådan i gram. Man følger en fast kostplan, der er angivet i bogen.
Hilsen Lene
Søren skriver
Og hvad er så konklusionen?
Søren skriver
Står i teksten, sorry. Det havde jeg ikke set 🙂
Camilla skriver
Hvordan gik det med hende, er det værd at starte op på?
Spisestuen skriver
Det gik rigtig godt, og Emma tabte det, hun havde sat sig for 🙂 Så hvis du er glad for at spise kød og for at træne, så kan vi kun anbefale den 🙂
Camilla skriver
Ja tak til begge dele, så jeg køber straks bogen. Tak for respons