Jeg bager ikke fredagskage i dag, men her får I min hyggetallerken fra i aftes, og det kunne måske være en idé til en fredag aften i stedet for kage her i sommervarmen 🙂
Isen er lavet på ismaskine, men den kan også laves uden. Jeg laver vaniljeis med kondenseret mælk. Det er hurtigt og nemt, og så smager det fantastisk. Uden pral den bedste vaniljeis, jeg har smagt. Sød, blød og møglækker 🙂
Kirsebærsiruppen fra Selleberg faldt jeg over hos H.J. Hansen for nogle uger siden. Den er så lækker. Foreløbig er den afprøvet på isen, men den skal også prøves på friske jordbær en dag 🙂 Til jul kunne den være lækker på ris a là mande… og så er jeg ellers lidt i tænkeboks, for den ville også være lækker sammen med citron, måske på en citronfromage… Mange muligheder for at bruge en lækker sirup.
Du får fremgangsmåde til isen under billedet. Hvis du vil have billeder til fremgangsmåden, så kig i indlægget om vaniljeis.
Ingredienser – ca. 1 liter is
300 g. kondenseret mælk
300 g. piskefløde
1 dl. minimælk – byttes ud med 1 dl. piskefløde, hvis isen laves uden maskine.
1 polynesisk vanillestang
Fremgangsmåde ved brug af ismaskine:
Skrab kornene ud af vanillestangen og skil kornene ad med lidt sukker.
Pisk kornene ud i den kondenserede mælk. Bland fløden og minimælk i.
Kør blandingen på ismaskine. Det tager ca. 25-30 minutter, og så er der lækker, lækker vanilleis.
Spises fra maskinen som softice, eller fryser færdig i fryseren på nogle få timer.
Fremgangsmåde uden ismaskine:
Piskefløde og vanillekorn piskes til skum og den kondenserede mælk vendes i.
Kommes i en form og fryses ned.
Da der er et meget lavt vandindhold i massen, krystalliserer isen ikke.
Lad isen stå og “tø” i køleskabet 20-30 minutter inden servering.
Isen var dessert i aftes efter en hurtig tallerken med sommermad. Køleskabet er ved at være tomt, der er handledag i dag, men der er jo altid, så man lige kan lave et eller andet, og i går blev det en omelet med gurkemeje og edamamebønner, serveret med sennep, tun og oliven.
Ingredienser omelet – 2 personer
4 æg
½ dl. mælk
2 tsk. gurkemeje
2 dl. edamamebønner – frosne, behøver ikke tø først.
Æg piskes med mælk og gurkemeje.
Varm lidt kokosolie op på en pande, og hæld massen i.
Når den har sat sig lidt hældes edamamebønnerne på.
Når æggemassen næsten har sat sig tippes siderne ind til midten, og omeletten vendes og steges et par minutter på den anden side.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.