Absolut en yndlingsdessert <3 Sød, blød og lækker med et strejf af syrlighed. Kompotten er lavet af de første danske rabarber, jeg har købt i år. Så fine og helt mørkerøde.
Trifli kan man lave med anden frugt. Jordbær eller hindbær ville også være lækkert 🙂
Det er en “samle-dessert”. Jeg har lavet særskilte indlæg på makroner, rabarberkompot og triflicreme. Ingredienser og fremgangsmåde er samlet her i indlægget, men hvis du ønsker billeder til opskrifterne, så kig på de enkelte indlæg.
Rabarberkompot og makroner kan laves i god tid. Cremen kan fint laves dagen før, og så vendes flødeskum i ved servering. Så den dag, den skal spises, er det en meget hurtig dessert 🙂
Desserten er samlet med makroner i bunden, et lag rabarberkompot og triflicreme øverst.
Makroner – 32 små
50 g. mandler
150 g. sukker
1 æggehvide – fra et M/L æg
Mandler findeles i foodprocessor.
Sukker og æggehvide kommes i, og massen køres, til den er ensartet. Det tager kun et øjeblik.
Kom massen i en sprøjtepose, og sæt små makroner af på en bageplade.
Bages ved 150 grader i 25-30 minutter. I min ovn får de 30 minutter.
Afkøler på rist. Opbevares i kagedåse.
Rabarberkompot – ca. ½ liter
500 g. rabarber – renset vægt
200 g. sukker
1 vaniljestang – gerne polynesisk
Rabarberne renses og skæres i mindre stykker.
Skil vaniljekornene ad med lidt af sukkeret.
Rabarberne kommes i en gryde sammen med sukker og vanilje. Kom også de tomme vaniljestænger i.
Varm gryden op ved svag varme, og lad kompotten småsimre i ca. 10 minutter til rabarberne lige akkurat er møre. Smag til med sukker. Der kan være forskel på rabarber, og måske skal der mere sukker i.
Hæld kompotten på glas – og kom gerne de tomme vaniljestænger med op i glasset.
Opbevares på køl.
Triflicreme – og her er nok 😉
1 portion bagefast kagecreme:
3 æg
100 g. sukker
1 vaniljestang
4 spsk. maizena
2½ dl. mælk
2½ dl. fløde + 2½ dl. fløde til når cremen er kold
Skil vaniljekornene ad med lidt af sukkeret.
Pisk sukker, vanilje og maizena sammen med mælken.
Kom æg, 2½ dl. fløde og de tomme vaniljestænger i, og rør sammen.
Så længe det er koldt, er det noget sjovt ægge-trevlet noget, men når det varmes op, bliver det fint.
Varm blandingen op under omrøring.
Kog igennem et minut under omrøring.
Hæld cremen i en skål og læg husholdningsfilm helt ned på den varme creme.
Køles ned.
Når cremen skal bruges, pilles vaniljestængerne op, og cremen røres kort igennem.
Pisk 2½ dl. fløde til blødt skum og vend den i den kolde creme.
Diana Vørs skriver
Hvor mange personer/portioner er opskriften til???
Spisestuen skriver
Jeg lavede 5 styk, og her er det rabarberkompotten, der satte begrænsningen, for der er rigeligt med makroner og creme.
Det kommer jo også an på, hvor store du laver dem, og hvor mange makroner og hvor meget creme, du godt kan lide i rabarbertrifli.
Hilsen Lene
Diana Vørs skriver
Takker :o)