Jeg har været i gemmerne og fundet min opskrift på pølsehorn. Det er virkelig længe siden, jeg har bagt dem sidst. Da mine voksne børn var teens, bagte jeg dem jævnligt.
Jeg har ændret en smule på opskriften. Oprindeligt var de kun med hvidt mel, og de kan godt tåle lidt fuldkornsmel, synes jeg.
De egner sig godt til frost, og kunne være et hyggeligt indslag i madpakken.
Her i huset bliver de ikke spist, men jeg ved, de bringer lykke hos min søn og svigerdatter 😀
Ingredienser – 24 styk
3 dl. vand
25 g. gær
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
1 æg
25 g. blødt smør
200 g. fuldkornsspeltmel
350 g. hvedemel
12 pølser
1 æg pisket sammen med 2 spsk. mælk eller vand til pensling
Alle ingredienser til dejen kommes i røremaskinen. Vand og gær først.
Æltes godt til en elastisk og blød dej, der er lidt klistret.
Efterhæver lunt og tildækket i 30 minutter.
Deles i 3 stykker.
Hvert stykke rulles ud til en cirkel med en diameter på 35-40 cm.
Pølserne halveres.
Hver dej-cirkel deles i 8.
Kom en halv pølse på hver trekant og rul sammen fra den brede ende. Pres let ned med den ene hånd og træk lidt i spidsen med den anden, når hornet rulles sammen.
Sættes på bageplade og efterhæver 30 minutter.
Pensles med sammenpisket æg.
Bages i en 220 grader varm ovn i 15 minutter.
Afkøler på rist.
Opbevares på køl og egner sig rigtig godt til frost.
Låvise skriver
Uhmmm lækkert. Jeg elsker pølsehorn ind i mellem.