Købte makroner, synes jeg, kan være en uhyggelig affære at få i munden. Hvinende søde og med en så kunstig smag, så min hjerne slet ikke kan finde ud af, hvad de smager af. Makroner er så nemme og hurtige at lave selv, så det slet ikke kan betale sig at købe dem 😉
Mine makroner skal bruges i en rabarbertrifli i morgen 🙂 Rabarberkompot lavede jeg i weekenden og triflicreme laver jeg i aften. Så skal desserten bare lægges sammen i morgen, når vi skal have den.
Makroner er også lækre som en småkage – evt. med bunden dyppet i chokolade – til en kop kaffe 🙂
Ud over trifli, er det også lækkert med makroner blandet i sukkerraspen i æblekage eller blandet i flødeskum som fyld i en lagkage.
Ingredienser – 32 små makroner
50 g. mandler
150 g. sukker
1 æggehvide – fra et M/L æg
Mandler findeles i foodprocessor.
Sukker og æggehvide kommes i, og massen køres, til den er ensartet. Det tager kun et øjeblik.
Kom massen i en sprøjtepose, og sæt små makroner af på en bageplade.
Bages ved 150 grader almindelig ovn i 25-30 minutter. I min ovn får de 30 minutter.
Afkøler på rist.
Opbevares i kagedåse.
Per Vestergaard skriver
Mine makkroner hæver ikke, måske skal der et eller andet hævemiddel i???
Spisestuen skriver
Der skal ikke hævemiddel i 😉
De skal bage ved almindelig ovn – har jeg så lige fået tilføjet i opskriften – måske du har bagt dem med varmluft? Ellers ved jeg ikke, hvad der er gået galt.
Sidse skriver
Hej
Jeg står lige nu med samme problem…
Så hermed svaret på dit spørgsmål:
Hvis massen bliver kørt for længe i foodprocessoren, har jeg nemlig lige gjort og har aldrig haft problemer før, så bliver massen “varm” og meget flydende, og makronerne bliver flade hule skaller.
Sidse skriver
Hæhææææææ trick hvis opvarmning af masse sker : put i køleskab og køl ned
Christina skriver
Jeg er har aldrig proevet at skrive en kommentar paa saadan en side, men jeg vil bare sige at de her makroner er DE BEDSTE. Det var saa utrolig nemt og de bliver helt klart en fast del af min dessert menu. Tusinde tak for den. Og de haever helt vildt!
Spisestuen skriver
Det er rigtig dejligt at høre Christina 🙂 Tak for din søde kommentar.
Hilsen Lene
Avi skriver
Wow! Vidste ikke at de er så nemme at lave… jeg køber aldrig makroner igen!
Kan jeg bruge mel der er afskallede og allerede findelet (mandelmel)?
Spisestuen skriver
Det er nemlig rigtig nemt, og de er bare super lækre 🙂
Jeg tænker godt, at du kan bruge mandelmel, men jeg har ikke selv prøvet det.
Hilsen Lene
Mia skriver
Hey har et spørsmål hvor store bliver hilsen mia
Anna skriver
Mine smelter helt sammen – hvorfor? Mvh Anna
Mette skriver
Skal æggehviden ikke piskes stiv?
Mascha skriver
Hvor lang tid kan makronerne holde sig?
Frank skriver
Hvilken størrelse sprøjtepose (dyse) bruges til de makroner?
Else skriver
Mine smeltede også total sammen. Tænker at som knuste, vil de smage godt til æblekage 😉
Viktorija skriver
Mine blev perfekte, men opskriften blev til 15 og ikke 32!
Betina Birtchnell skriver
Hvad gør man når man kun har luftovn Betina
Connie skriver
Jeg synes slet ikke de er gode, de flød også ud for mig selv om de var is kolde, og jeg synes også de er alt for søde.
Aja skriver
Jeg har lavet dem flere gange. Vellykkede hver gang. Jeg er helt holdt op med at købe makroner.
Jeg lader makronerne afkøle på bagepapiret, da der ellers er en tendens til, at bunden bliver hængende på papiret.
.