Jeg er en stolt og glad blogger – også – i dag! Jeg har rundet en milepæl: 500 likes på Facebook, og det skal da fejres med kage 🙂 Jeg er så glad for, at I har lyst til at følge med i min lille verden.
Gåsebryst, der ikke er udsat for modernisering. Butterdejsbund med sveskemos, lagkagecreme og overtrukket med marcipan.
De er hurtige nok at lave, når man skal have dem, men man skal i gang i lidt god tid, for sveskemosen skal køle af og kagecremen skal sætte sig. Jeg lavede begge dele i aftes.
Der bliver en del overtræksmarcipan til overs, og det kan man røre op med æggehvide og bage som kransekagekonfekt. Jeg har puttet min rest i en pose og i køleskabet, og så bager jeg kransekage en anden dag.
Ingredienser til 15 styk
1 portion sveskemos
1 portion lagkagecreme
3 plader frossen butterdej
overtræksmarcipan
Sveskemos
150 g. svesker
1 dl. vand
saft af 1 lime
50 g. sukker
Kog svesker i vand under låg i 15 minutter.
Kom sukker og limesaft i, og mos massen helt fint med en stavblender.
Kommes i en skål og køler ned.
Lagkagecreme
3 blade husblas
5 spsk. maizena
2½ dl. sødmælk
150 g. sukker
korn af 1 polynesisk vaniljestang – eller 2 almindelige
3 æg
2½ dl. piskefløde
2½ dl. piskefløde (vendes i, når cremen er kold)
Husblas lægges i blød i koldt vand i 20 minutter.
Vaniljekornene skilles ad med lidt af sukkeret.
Bland maizena, sødmælk, sukker og vaniljekorn sammen. Sørg for at piske det godt sammen, så der ingen maizenaklumper er.
Pisk æg og fløde i blandingen. På dette stadie er det noget uens og sjovt i konsistens, men det bliver fint, når det bliver varmet op.
Varm blandingen op under omrøring og kog cremen kort igennem.
Husblas knuges fri for vand og røres i.
Hældes i en skål og dækkes med husholdningsfilm helt ned på cremen og køler ned til køleskabskold.
Når cremen skal bruges, piskes den kolde creme kort igennem med el-pisker, og fløden piskes til blødt skum.
Vend flødeskum i cremen.
Overtræksmarcipan
500 g. marcipan
200 g. flormelis
3-4 spsk. glykosesirup
Alle ingredienser røres sammen. Nemmest på røremaskine.
Hvis marcipanen ikke er helt frisk, er det nemmest at røre sammen, hvis den rives først.
Butterdejspladerne rulles ud, så de bliver omkring 1½ gang så lange. Rul kun på den lange led.
De lægges på bageplade og skæres til, så de er 10 cm. bredde og ca. 30 cm. lange.
Prikkes med en gaffel og pensles med sammenpisket æg.
Bages ved 175 grader i 15 minutter.
Køler af på rist.
Sveskemos og kagecreme kommes i sprøjtepose – i hver sin 😉 – kagecremen med en stor glat tylle, sveskemosen med en mindre.
Læg butterdejspladerne på husholdningsfilm (de skal pakkes ind og på frost lidt senere).
Sprøjt sveskemos på midten af butterdejspladerne.
Sprøjt kagecreme på.
Glat cremen ud og pak stangen ind i husholdningsfilm.
Sættes på frost 1-2 timer, så cremen sætter sig.
I mens laves overtræksmarcipanen.
Del marcipanen i tre og rul hver del ud, så det kan dække en stang – ca. 30 x 15 cm.
Læg marcipanen forsigtigt over butterdejsstangen.
Skær overflødig marcipan af.
Skær enderne af, og del hver stang i 5 stykker – i 5 cm.’s bredde. Brug en skarp brødsav til forsigtigt at skære stykkerne med, og tør den af mellem hver. Så bliver der et pænt snit.
Opbevares på køl.
Jette skriver
Hej Lene tror du godt at man kan bruge hindbærmos istedet for sveskemos.
Knus
Spisestuen skriver
Hej Jette 🙂
Du kan fint bruge hindbær. Det smager også godt til 🙂
Så skal du nok jævne det lidt, ellers bliver det for tyndt.
Hilsen Lene