Jeg har luret lidt på bananpandekager, men jeg har syntes, at æg og banan måtte bliver sådan lidt en sjov glat affære. I aftes lavede vi så bananpandekager til aftensmad. Det passede perfekt til vejret. I Odense sneg temperaturen sig op omkring 28 grader, og der var det skønneste vejr.
Jeg serverede bananpandekagerne med 2 dl. fløde pisket til skum med lidt paleo-venligt vaniljesukker (kan erstattes af kokospalmesukker og korn af ½ vaniljestang) og så vendte jeg en bakke fine små danske jordbær skåret i mindre stykker i. Lidt friske banaskiver og frysetørrede hindbær på toppen. Det smager simpelthen vidunderligt.
Det er der så ikke kommet det bedste billede ud af, så det laver jeg nok om, næste gang jeg laver dem 😉 for det havde nu været noget pænere med flødeskum for sig og så jordbær og banan på toppen, men det smager stadig lige godt 🙂
De er super nemme og hurtige at lave, og så er opskriften nem at gange ned – eller op. Jeg har brugt små bananer i dejen. Jeg synes, de smager langt bedre end de store, og så kan en stor banan være lidt voldsom at komme igennem, synes jeg, så vi har altid de små bananer. Men brug de bananer du godt kan lide.
De kan fint bruges til morgenmad, dessert eller som et lækkert og sundt mellemmåltid. Teen har nogle med i sin madpakke i dag sammen med frisk frugt.
Ingredienser – 15 styk små pandekager (2 personer til aftensmad eller 4 personer til dessert)
4 æg
4 små bananer (1 lille banan vejer ca. 70 gram, så ca. 200 gram banan)
8 spsk. kokosmel
2 tsk. kanel
4 tsk. paleo-venligt vaniljesukker – eller 4 tsk. kokospalmesukker og korn af 1 vaniljestang
Alle ingredienser kommes i foodprocessor.
Køres til en ensartet dej.
Steges på panden i lidt kokosolie i 2-3 minutter på hver side ved ikke for høj varme.
Nanna skriver
Kan de fryses ned og derefter tages op og bruges til madpakke?
Spisestuen skriver
Det egner de sig i hvert fald fint til 🙂