Jeg har modtaget bogen “BAGELYST” af Annemette Voss fra Politikens Forlag. Og ja, det er Annemette fra “Den Store Bagedyst”, der blev sendt på DR1. Jeg har også fået lov til at udlodde et eksemplar i en GIVE AWAY.
Eneste betingelse for at deltage er, at du synes godt om Spisestuen’s side på Facebook, og lægger en kommentar på Facebook-siden, hvor du skriver, hvad din yndlingskage er 🙂 Hvis du ikke er på Facebook, så læg en kommentar i kommentarfeltet under indlægget, så deltager du på lige fod med de andre. Jeg trækker en vinder af bogen på søndag den 18. maj klokken 22.
Jeg var vild med Annemette i Bagedysten, og hendes bog er gennemsyret af hendes omhu og kærlighed til både smag og udseende. Jeg elsker hendes nørdede tilgang til at bage – og det skal forstås positivt. Perfektionisme er ikke nogen skidt ting, når man bager kage.
Bogen indledes med et personligt forord af Annemette, der startede sin bagekarriere sammen med sin mormor i mormors køkken.
Der er noget om valg af råvarer til at bage med. Her er ingen smalle steder – og det hedder afsnittet. Annemette bruger fede og søde råvarer, som gør noget særligt for bagværk.
Der er også noget om nødvendigt udstyr.
Og så er der ellers opskrifter. 60 opskrifter på lækre kager med indbydende fotos og grundig fremgangsmåde. Der er opskrifter på klassiske kager, der har fået et ”twist”, tærter, skærekager og muffins, lagkager, dessertkager, små lækkerier og andledningskager. Det er opskrifter, som alle kan kaste sig ud i.
Kagerne er super flotte og måske en anelse svære at gøre efter i udseende, men som Annemette skriver, så er opskrifter til inspiration. Og de behøver jo ikke et perfekt udseende for at smage fantastisk.
Annemettes tilgang til bagning er lige mig. Jeg elsker, at det er gode råvarer, at man skal være omhyggelig og tålmodig, og så skal det bare smage godt!
Her er ingen “sunde” kager, og Annemette skriver om sundhed: “Jeg tror på, at der også ligger en grad af sundhed i at tillade sig selv at synde – med god samvittighed”.
Fantastisk bog, som jeg er sikker på, at jeg kommer til at finde masser af inspiration i. I dag har jeg prøvet en af opskrifterne. Jeg har lavet rabarbermedaljer med kanelcreme. Jeg købte de første danske rabarber i weekenden, så det var oplagt at afprøve den. Der er ikke så meget at sige om resultatet, for gode det er de, og smagsmæssigt passer kanelcremen perfekt til rabarberne. Jeg har så lige puttet lidt ekstra fløde på toppen 😉
####### Vinder af bogen blev Tina Andreasen #######
Annemette Voss skriver
Jeg bliver helt rørt! Tusind tak for de søde ord!!
Spisestuen skriver
Hej Annemette 🙂
Det var absolut så lidt. Det var en fornøjelse at læse og skrive om din bog. Jeg er rigtig glad for, at du har læst med.
God dag til dig 🙂
Hilsen Lene
Dorthe skriver
Det er svært at skulle vælge en favorit kage, men det er nok hindbærsnitter 🙂
Lis Haaning skriver
Sarah bernhard kager
Tina Andreasen skriver
Mange TAK 🙂 Jeg glæder mig rigtig meget til at læse & bruge den spændende bog 😀
Spisestuen skriver
🙂 Er sikker på, du får stor glæde af den.
Hilsen Lene
Tanja skriver
Sad klisteret fast til tv’et under den store bage dyst 🙂 yndlings kage er hindbær snitter eller æbletærte 🙂
Spisestuen skriver
Hej Tanja 🙂
Tak for dit svar 🙂
Konkurrencen er slut den 18. maj og jeg har trukket en vinder.
Hilsen Lene