Og her i hytten bages der også kage i dag 🙂 Det er så hyggeligt, og gode mennesker hjælper mig af med produktionen <3
Waleskransen er lavet af vandbakkelsesdej, og så er der hindbærsylt og vaniljecreme i. Den er pyntet med lidt smeltet mørk chokolade.
Det er den samme dej, som til vandbakkelser med hindbærskum. Til kransen har jeg reguleret mængden af dej lidt ned.
Jeg synes ikke kager bagt på vandbakkelsesdej egner sig til at gemme. Man kan lave vaniljecreme og hindbærsylt dagen i forvejen, men kagen skal helst bages den dag, den skal spises. Man kan evt. fryse den udsprøjtede krans rå, og så bage den fra frost. Det har jeg hørt, at andre har gjort med succes. Jeg har endnu ikke haft plads i fryseren til forsøget 😉
Ingredienser vandbakkelses dej
100 g. smør
2 dl. vand
100 g. hvedemel
3 æg
1/4 tsk. salt
Ingredienser vaniljecreme
3 blade husblas – har jeg så glemt på billedet – tsk.. tsk..
5 spsk. maizena
2½ dl. sødmælk
150 g. sukker
korn af 1 polynesisk vaniljestang – eller 2 almindelige
3 æg
2½ dl. piskefløde
2½ dl. piskefløde (vendes i, når cremen er kold)
Ingredienser hindbærsylt
150 g. hindbær
75 g. sukker
1/4 tsk. rød Melatin
Vaniljecreme
Husblas lægges i blød i koldt vand i 20 minutter.
Vaniljekornene skilles ad med lidt af sukkeret.
Bland maizena, sødmælk, sukker og vanilkekorn sammen. Sørg for at piske det godt sammen, så der ingen maizenaklumper er.
Pisk æg og fløde i blandingen. På dette stadie er det noget uens og sjovt i konsistens, men det bliver fint, når det bliver varmet op.
Varm blandingen op under omrøring og kog cremen igennem et minut.
Husblas knuges fri for vand og røres i.
Hældes i en skål og dækkes med husholdningsfilm helt ned på cremen og køler ned til køleskabskold.
Hindbærsylt
Hindbær og sukker kommes i en gryde og varmes op for svag varme.
Koger igennem et par minutter.
Rør Melatin ud i en skefuld sukker og hæld i under omrøring.
Kog igennem under omrøring et par minutter.
Hæld i en skål og sæt til afkøling.
Vandbakkelseskrans
Smør og vand bringes i kog.
Melet kommes i på én gang og der røres godt rundt med en grydeske til dejen slipper gryden – det skal kun tage et øjeblik.
Blandingen kommes i en skål og køler ned 5-10 minutter.
Æggene piskes i ét ad gangen, og der piskes godt mellem hver. Det bliver en fin glat dej, når alle æg er pisket i.
Kom massen i en sprøjtepose.
Der tegnes en cirkel på et bagepapir. Jeg har tegnet efter bunden fra min springform (26 cm.)
Læg bagepapiret på bagepladen og husk at vende det om, så kuglepen/blyantsstregen vender nedad.
Sprøjt vandbakkelsesdejen ud på bagepapiret. Sprøjt indenfor den tegnede streg. Der var en lille smule dej tilbage, som blev til en enkelt vandbakkelse 😉
Bag kransen ved 220 grader i 30-35 minutter. Åbn ikke ovnlågen under bagningen, så kan man risikere, at kransen falder sammen.
Klip huller i siden på kransen lige når den kommer ud af ovnen, så kan dampen slippe ud, og den falder ikke sammen.
Køl af på en rist.
Kagen lægges sammen
Flæk kransen og kom hindbærsylt på bunden.
Den kolde creme piskes kort igennem med el-pisker, og fløden piskes til blødt skum.
Vend flødeskum i cremen.
Kom i en sprøjtepose og sprøjt ud på bunden.
Læg toppen på og pynt med lidt smeltet mørk chokolade.
Opbevares på køl.
Katrine skriver
Jeg er ved at lave cremen – dog til en lagkage. Men det bliver forfærdelig tyk. Kan det passe, at der skal æg, husblas og 5 spsk maizena i? Det er forekommer mig at være mange stivende ingredienser.
Eller er det 5 tsk?
Mvh Katrine
Spisestuen skriver
Hej Katrine 🙂
Det er rigtigt nok. Og det er en fast creme, indtil den bliver pisket igennem og vendt med piskefløde, så bliver den fløjlsblød og fin 🙂
Hilsen Lene
Berit skriver
I den ene opskrift på vanilje creme skriver i 3 spsk maizena og den her ved Wales kringlen skriver i 5 spsk maizena?? Er det korrekt??