Jeg har lavet vaniljecreme til flere af mine opskrifter, og synes det er på tide at samle dem i sit eget indlæg. Det er nemt og hurtigt at lave sin egen vaniljecreme. Den smager bare så meget bedre end en færdig, og så er der ikke mærkelige ingredienser i, som man ikke kan udtale. Jeg bruger rigtig vanilje i mine kagecremer – eller vaniljepulver – men helst polynesisk vanilje. Det smager bare godt!
Den bagefaste vaniljecreme er lækker i fastelavnsboller, cremelinser eller hvor man ellers kommer en vaniljecreme i, der skal kunne bages. Den er sød, blød og virkelig lækker, og så bliver den ikke flydende (som de færdige cremer) når den bliver varm, så den skal nok blive, hvor den skal være.
Lagkagecreme er super lækker i waleskrans, lagkage (selvfølgelig), frugttærte eller flødeskumskager. Der er husblas i cremen, så den kan også tåle en tur på frost i en lagkage eller andet.
Triflicreme er bare den bagefaste, der er vendt med flødeskum. Så bliver den let og lækker og super god til trifli, frugttærter, friske bær eller hvor man ønsker en let creme – og så er den lynhurtig at lave.
Paleo-venlig flødecreme er uden stivelse og er ikke sødet med sukker, men lækker: det er den 🙂
Bagefast kagecreme
Se indlæg Kagecreme bagefast, hvis du gerne vil have billeder til fremgangsmåden.
Ingredienser til bagefast kagecreme
100 g. sukker
1 vaniljestang
4 spsk. maizena
2½ dl. mælk
3 æg
2½ dl. fløde
Skil vaniljekornene ad med lidt af sukkeret.
Pisk sukker, vanilje og maizena sammen med mælken.
Kom æg, fløde og de tomme vaniljestænger i, og rør sammen.
Så længe det er koldt, er det noget sjovt ægge-trevlet noget, men når det varmes op, bliver det fint.
Varm blandingen op under piskning.
Kog kort igennem – 10-20 sekunder – under piskning.
Hæld cremen i en skål og læg husholdningsfilm helt ned på den varme creme.
Køles ned til køleskabskold.
Når cremen skal bruges, pilles vaniljestængerne op, og cremen røres kort igennem.
Lagkagecreme
Se indlæg Waleskrans, hvis du gerne vil have billeder til fremgangsmåden.
Ingredienser lagkagecreme
3 blade husblas
3 spsk. maizena
2½ dl. sødmælk
150 g. sukker
korn af 1 polynesisk vaniljestang – eller 2 almindelige
3 æg
2½ dl. piskefløde
2½ dl. piskefløde (vendes i, når cremen er kold)
Husblas lægges i blød i koldt vand i 20 minutter.
Vaniljekornene skilles ad med lidt af sukkeret.
Bland maizena, sødmælk, sukker og vaniljekorn sammen. Sørg for at piske det godt sammen, så der ingen maizenaklumper er.
Pisk æg og fløde i blandingen. På dette stadie er det noget uens og sjovt i konsistens, men det bliver fint, når det bliver varmet op.
Varm blandingen op under piskning og kog cremen kort igennem – 10-20 sekunder – under piskning.
Husblas knuges fri for vand og røres i.
Hældes i en skål og dækkes med husholdningsfilm helt ned på cremen og køler ned til køleskabskold.
Den kolde creme piskes kort igennem med el-pisker, og fløden piskes til blødt skum.
Vend flødeskum i cremen.
Triflicreme
En portion bagefast kagecreme
2½ dl. piskefløde
Den kolde kagecreme piskes kort igennem, så den bliver glat og fin.
Fløden piskes til blødt skum og vendes i den kolde kagecreme.
Paleovenlig flødecreme
Se indlæg Jordbærtærte – paleo-venlig og møglækker hvis du gerne vil have billeder til fremgangsmåden.
Ingredienser paleo-venlig flødecreme
2 blade husblas
2 spsk. honning eller kokospalmesukker
½ tsk. vaniljepulver – eller korn af 1 vaniljestang
1 spsk. smør
3 spsk. fløde
2 æggeblommer
2½ dl. piskefløde
Husblas lægges i blød i koldt vand i 20 minutter.
3 spsk. fløde, smør, honning og vaniljepulver kommes i en gryde og varmes op. Det skal varmes op til under kogepunktet, men ikke koge.
Tag gryden fra varmen og rør æggeblommerne i.
Rør den udblødte husblas i.
Massen køler ned til lunken.
Pisk de 2½ dl. fløde til blødt skum og rør lidt i den lune (men ikke varme) æggemasse.
Kom æggemassen i fløden og vend det sammen.
Lad evt. cremen sætte sig et par timer på køl, inden den kommes på en kagebund eller lignende.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.