Jeg har glædet mig meget til aftensmad i dag. Det er en af mine yndlingsretter. Den er blevet moderniseret her på mine gamle dage. Da jeg var ung, lavede jeg den med hvide asparges fra glas og med hvide ris til, men denne udgave er nu noget mere lækker. Det er en enkel, nem og velsmagende ret.
Jeg spiser meget sjældent ris, men de vilde ris smager vidunderligt, og jeg synes, de passer fortrinligt til fisk.
Her havde mit kamera – eller mig – lidt problemer med den gule farve. Det ser lidt fesent ud på billedet, men i virkeligheden har retten en flot gul farve.
Ingredienser – 2 personer
300 g. torskefilet
1 løg
2 tsk. gurkemeje
2½ dl. piskefløde
1 bundt grønne asparges
salt og friskkværnet peber
125 g. vilde ris
Risene koges efter anvisning på posen.
Løg skæres i tynde skiver. Knæk den træede ende af aspargsene, og skær dem i mindre stykker.
Torsken dampes i ovnen ved 200 grader i 15 minutter.
Løg steges bløde på panden i lidt smør. De skal ikke steges brune.
Gurkemeje kommes på og steges med et øjeblik.
Fløde og asparges kommes på panden og koger ind i 3-5 minutter.
Fisken brækkes i mindre stykker og vendes forsigtigt i.
Serveres med de vilde ris.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.