Så har jeg været alle mine blogindlæg igennem – igen – og sat en ny kategori på.
Jeg har rigtig mange paleo-venlige opskrifter, og da Emma nu spiser paleo, er det nemmere for hende at navigere rundt i sin mors opskrift-samling efter mad og guf, der holder principperne. Mange af de øvrige opskrifter, jeg har her på siden, kan med få tilpasninger gøres paleo-venlige.
Vi er ikke så strikse her i familien. Selv spiser jeg nok mest paleo blandet med LCHF og så almindelig sund fornuft. For mig er variation og velsmag vigtigst.
Jeg køber ikke alle varer øko, som “rigtige” paleo-regler foreskriver, men det er mit valg. Vores madbudget er højt nok, så det er en prioritering.
Ellers giver paleo-verdenen stor inspiration til at sammensætte råvarer og krydderier på nye måder, og det synes jeg er ret fantastisk.
Kategorien hedder paleo-venlig. Vores paleo-model indeholder kød, æg, mejeri-produkter (gerne de fede), rodfrugter (ikke kartofler), olier, grønsager, frugt, nødder og frø. Lidt god mørk chokolade på mindst 70% er der også plads til. Det er altså også en kost fri for hvidt sukker og gluten. Den indeholder ikke mel og gryn i nogen former; hverken hvede, rug, havre, majs, ris, byg, spelt, quinoa, kikærter, tørrede bønner eller andet fra den gruppe. Som sødning bruger vi dadler, honning, kokospalmesukker (indkøbt i dag) eller stevia.
Gå på opdagelse i min nye kategori “Paleo-venlig”, der er masser af inspiration på velsmagende og god mad. Du finder den under “Opskrifter”.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.