Jeg lavede påskeæg i går aftes og nat.. Man skal have god tid, og jeg havde nok lige overvurderet, hvor hurtigt jeg kunne få formet og overtrukket æggene. Men færdige klokken meget sent blev de, og de er super lækre. Der er blevet mange, men jeg giver også mange væk i dag, når familien holder påskefrokost.
Jeg har små cellofanposer, som jer er ret vild med at bruge til at forære lækkerierne væk i.
Jeg har lavet mine påskeæg af ren rå marcipan, lakridsmarcipan og hindbærmarcipan. Æggene er overtrukket med en 77% mørk chokolade og de smager vidunderligt. Hvis du ønsker mere udførlig vejledning med billeder af mine forskellige marcipaner, så kig på de forskellige indlæg. Ellers lister jeg lige kort her i indlægget, hvad der skal i de forskellige.
Ingredienser ren rå marcipan
300 g. mandler
6 spsk. kokospalmesukker
1 æggehvide
Mandlerne findeles først. Resten af ingredienserne kommes i og køres med til massen samler sig.
Ingredienser lakridsmarcipan
300 g. mandler
75 g. dadler
6 spsk. honning
1½ spsk. kokosolie
1½ spsk. lakridspulver – Johan Bülow’s raw liquorice powder
Mandlerne findeles først. Dadlerne kommes i og findeles. Resten af ingredienserne kommes i og køres med til massen samler sig.
Ingredienser hindbærmarcipan
300 g. mandler
150 g. hindbær
6 spsk. kokospalmesukker
Hindbærrene koges med kokospalmesukker et par minutter og køler lidt ned. Mandlerne findeles og hindbærmassen kommes i og køres med til massen samler sig.
Marcipanen pakkes ind i film og sætter sig på køl et par timer.
Marcipanen formes til æg. Mine æg vejer ca. 20 gram og jeg har fået ca. 18 styk af hver slags.
Overtrækkes med en god mørk chokolade og pyntes. Mine hindbærmarcipan æg er drysset med frysetørrede hindbær. Lakridsmarcipan æggene er drysset med lakridspulver og æggene af ren rå marcipan er uden pynt.
Æggene opbevares på køl og holder sig fint i 5-7 dage.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.