Min store pige har fødselsdag i dag. Vi skal fejre hende i week-enden, men jeg synes, hun skulle have kage i dag, så jeg har brygget en othellolagkage sammen 🙂 Det er ikke verdens hurtigste kage lige at lave, men den er rigtig hyggelig.
Cremen laves først, for den skal køle ned. Så laves bundene, og kagen lægges sammen og sætter sig på køl. Jeg lagde den sammen i aftes, og så har den sat sig i køleskabet natten over. Cremen kunne med fordel laves dagen før kagen lægges sammen. Og så lige lidt pral. Jeg havde en opskrift på lagekagebunde i gemmerne. Jeg har skruet en smule på den, og nu har jeg så en opskrift på verdens bedste lagkagebunde. Luftige, bløde og lækre – sådan!
Jeg er overordnet rigtig godt tilfreds med kagen. Næste gang tænker jeg dog, at den skal lægges en smule anderledes sammen, så marcipanbunden kommer i midten af kagen 🙂
Stykket på den lille tallerken var ved at tilte for mig, så det gik lidt hurtigt med det billede 😉
Ingredienser vanillecreme
3 æg
125 g. sukker
1 polynesisk vanillestang – eller to almindelige
5 spsk. maizena
½ l. sødmælk
3 blade husblas
½ l. piskefløde – 2½ dl. gemmes og vendes i cremen, når den er kold
Ingredienser marcipanbund
150 g. marcipan
2 æggehvider – ca. 60 gram
50 g. flormelis
Ingredienser lagkagebunde – 2 styk
4 æg
150 g. sukker
75 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
Ingredienser chokoladeglasur
75 g. mørk chokolade – mindst 70%
½ dl. piskefløde
20 g. smør
Ingredienser overtræksmarcipan
250 g. marcipan
100 g. flormelis
1-2 spsk. glykosesirup
Opbygning og pynt
ca. ½ l. piskefløde
Vanillecreme:
Husblas lægges i blød i koldt vand i ca. 20 minutter.
Vanillekornene skilles ad med lidt af sukkeret. Den tomme stang skal bruges lige om lidt, så den skal gemmes.
Kom sukker, maizena, æg og vanillekorn i en gryde og pisk det godt sammen. Jeg har et almindeligt piskeris på billedet, men havde også lige elpiskeren i massen, så den blev helt fri for “klumper” af maizena.
Pisk mælk og 2½ dl. piskefløde i og kom også de tomme vanillestænger i gryden.
Varmes op under omrøring og koger igennem 1 minut under piskning.
Tag gryden fra varmen.
Husblas vrides fri for vand og røres i den varme creme.
Cremen hældes op i en skål. Dækkes til med husholdningsfilm helt ned på cremen.
Køler helt ned til køleskabskold. Kan med fordel laves dagen før kagen skal lægges sammen.
Marcipanbund:
Alle ingredienser kommes i røremaskinen.
Køres til en ensartet dej. Hvis marcipanen ikke er helt frisk, er det nemmest at røre massen sammen, hvis marcipanen rives først.
Hældes i en springform på 26 cm. – Den størrelse bruges til alle bundende.
Bages ved 175 grader i 20 minutter.
Afkøler på rist.
Lagkagebunde
Æg og sukker kommes i en skål og piskes hvidt og skummende.
Mel og bagepulver blandes og sigtes i. Dejen vendes forsigtig sammen og fordeles i to springforme.
Bag bundene én ad gangen i en 200 grader varm ovn i 10 minutter. Jeg bager aldrig brød og kage ved varmluft. Resultatet bliver bedre med almindelig ovn, og den ene bund kan sagtens vente 10 minutter med at komme i ovnen 😉
Bundene afkøles på en rist.
Kagen lægges sammen
Marcipanbunden lægges på et lagkagefad. Læg ringen fra en springform om bunden og kom en plaststrimmel i formen. Hvis man ikke har plaststrimmel, kan man folde et stykke bagepapir og fore formen med.
Den kolde vanillecreme piskes kort igennem, så den bliver glat og fin.
De 2½ dl. piskefløde piskes til let skum og vendes i cremen.
Læg det halve af cremen på marcipanbunden.
Læg en lagkagebund over.
Fordel resten af cremen over og læg den sidste bund på.
Jeg lægger den sidste lagkagebund med “bunden” op ad. Så er det nemmest at få toppen på kagen pæn.
Pak kagen godt ind og sæt den på køl nogle timer. Gerne til næste dag.
Chokoladeglasur
Smelt chokolade og smør sammen over vandbad.
Rør fløden i og smør det ud over kagen.
Marcipanovertræk
Kom alle ingredienser til marcipanovertræk i en skål og ælt det sammen.
Trilles til en lang pølse, der rulles ud i en længde, så det kan nå hele vejen rundt om kagen (ca. 80 cm.) og i en bredde, der er ca. 1 cm. højere end kagen.
Pisk ca. 1 dl. fløde til blødt skum og smør et tyndt lag hele vejen rundt om kagen.
Læg marcipanovertrækket rundt om kagen.
Pisk ca. 3 dl. fløde til skum og sprøjt tutter på kagen.
Matilde skriver
Mums – hvor ser den lækker og super flot ud 😉 Hvem der lige havde en Othellokage i nærheden eller rettere sagt, det er vist godt jeg ikke har det.
mvh Matilde
Spisestuen skriver
Hej Matilde 🙂
Tak skal du have 🙂 – Den er heller ikke i nærheden af mig mere 😉
Hilsen Lene
Ditte skriver
Hej.
Lækker kage 🙂 Vil lige høre hvor mange personer der ca. er til?
Spisestuen skriver
Hej Ditte 🙂
Mange tak 🙂
Jeg tænker, at den rækker til 12 personer.
Hilsen Lene
Lene B. Hansen skriver
Aldrig har jeg lavet så flotte lagkagebunde. Vil gerne indrømme at da jeg gennemgik opskriften og så hvor lidt mel man skulle bruge……… så tænkte jeg det er ikke nok. Jeg vil bruge denne opskrift i fremtiden. Mange tak for at vi imorgen kan spise Othellolagkage i Singapore 🙂
Hilsen. Lene
Spisestuen skriver
Mange tak for skøn feedback. Det er så dejligt at høre, når mine opskrifter kan gøre andre glade 🙂
Og helt fantastisk at min opskrift er nået helt til Singapore 🙂 Håber kagen bringer lykke <3
Hilsen Lene