Jeg tog lige en hurtig beslutning om, at dagens kødsovs skal på bloggen, for den er altså blevet rigtig lækker. Selv jeg, der ikke er vild med oksekød, kan rigtig godt lide den.
Den er fyldt med grøntsager skåret i små stykker, og så har den fået en sjat piskefløde til sidst. Som pasta har jeg skåret spidskål i helt tynde strimler og dampet det under omrøring i en gryde i et par spiseskefulde vand i få minutter, så det lige er varmet igennem og ikke er råt mere. Det er blevet en super lækker ret toppet med sorte oliven.
Jeg ynder at koge kødsovs rigtig længe – gerne 4-5 timer. Det gør noget rigtig godt for smagen. Hvis man ikke har tålmodighed til det, kan kortere kogetid gøre det.
Ingredienser
500 g. hakket oksekød
2 fed hvidløg
1 løg
1 stor stilk bladselleri
2 mellemstore gulerødder
½ fennikelknold
1 dåse hakkede flåede tomater
2 spsk. koncentreret tomatpure
1 dl. vand
3 laurbærblade
1 tsk. timian
salt og friskkværnet peber
en sjat piskefløde – ca. ½ dl.
Grøntsagerne skæres i små stykker.
Kødet svitses i smør og olivenolie.
Grønsagerne tilsættes.
Resten af ingredienserne – på nær piskefløde – kommes i.
Simrer under låg i 4-5 timer.
Piskefløden kommes i og kødsovsen koger uden låg under jævnlig omrøring i 5 minutter.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.