Jeg har fra Politikens Forlag modtaget et eksemplar af “LCHF BRØD & KAGER” af Jane Faerber – og ja, det er Jane fra madbanditten.dk 🙂
Med LCHF bages der helt uden mel og sukker, så hyggeligt bagværk kan sagtens være en del af en sund livsstil. Oplagt gode opskrifter, hvis man spiser LCHF, men også hvis man gerne vil spise færre kulhydrater uden at undvære brød og kage, eller hvis man ikke tåler gluten. Her er intet sukker og hurtige kulhydrater, men næring og god energi og masser af smag. Det er levende mad, og mad der kan spises med god samvittighed. Og jeg synes det er mad. Kage i gængs forstand har ikke meget med mad at gøre, men det har brød og kage fra LCHF-køkkenet.
Bogen indeholder opskrifter på morgenbrød, madbrød, hyggebrød og kager. Der er en meget kort introduktion til LCHF, men ellers er det en opskriftsbog, der som Jane’s tidligere bøger bærer præg af kvalitet og kærlighed til mad, og den er dejlig uhøjtidelig. Her er også en kort gennemgang af special-ingredienser i LCHF-køkkenet. Man kan ved første øjekast på disse varer blive lidt forskrækket over prisen, men det er ikke varer, der bliver brugt ret meget af ad gangen. Slet ikke som at sammenligne med almindeligt mel eksempelvis.
Der er opskrifter fra Jane’s to tidligere bøger “LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD” og ” MÆT & SLANK MED LCHF” og så er der helt nye opskrifter også. Jeg er rigtig glad for, at opskrifter på brød og kage er samlet i én bog. Selve “maden” i stenalderkosten til teen-pigen har jeg styr på, men det er fantastisk med inspiration til “hyggemad”, som brød og kage, for her skal man lige tænke sig om, når man ikke kan bage med mel og sukker. Jeg synes, det er opskrifter, der henvender sig til alle, der gerne vil leve sundere, der tænker over hvad næring kroppen skal have, der går op i gode råvarer, eller som bare trænger til ny inspiration i køkkenet.
Jeg har lavet “pølsehorn” og “kanelboller” fra bogen i dag. Opskriften på pølsehorn er udvalgt sammen med Emma, der godt kunne tænke sig pølsehorn, og disse går fint, når man spiser stenalderkost. Kanelbollerne var en impulsiv ting, nu jeg havde gang i elpisker og ovn 😉 Vi skal helt sikkert også have afprøvet hamburgerboller, tærtebund til madtærter, lasagneplader, drømmekage og andre lækre ting fra bogen. Den er bare mega inspirerende. Jeg behøver ikke vente på, at Emma prøvesmager senere. Jeg ved, at hun kommer til at elske begge dele.
Opskrifterne gengives ikke her, men er i bogen, når du køber den 🙂
Pølserne til pølsehornene har jeg været ved slagteren og købe, og de er også uden mel.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.