Kødtærte… det er altså ikke et ret tiltalende navn, men jeg kunne ikke lige finde på andet, der er dækkende, for det er jo en tærte med en bund af kød. Man kunne så godt erstatte kødet i fyldet med grøntsager, hvis man har lyst.
Jeg har taget udgangspunkt i min tærte med blomkål, bacon og kylling, som Emma er vild med. Den har en bund af grovdej, men det duer jo ikke på stenalderkost, så jeg har skiftet brødbunden ud med en kødbund, og det fungerer rigtig godt.
Jeg har brugt en blanding af gulerødder og broccoli i fyldet. Det er rester fra middagen i forgårs, og det er fint at bruge som tærtefyld. Her kan man bruge de grøntsager, man godt kan lide.
Jeg er lige gået lidt amok med kameraet i dag, og har ikke rigtig kunnet vælge billede af den færdige ret, så I får lige et par stykker 😉 – Jeg er altså noget vild med mit nye kamera. Farvegengivelsen er bare helt perfekt 🙂
Ingredienser bund
500 g. kylling
2 æg
1 tsk. salt, friskkværnet peber
Ingredienser fyld
400 g. dampede grøntsager i små stykker – blomkål og gulerødder
1 pk. bacon
2 stegte barbecue kyllinge bryster – almindelige kan sagtens bruges
Ingredienser top
200 g. hytteost
4 æg
2 fed presset hvidløg
friskkværnet peber
150 g. revet mozzarella
Bacon steges sprødt i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter.
Kyllingekødet til bunden hakkes i foodprocessor.
Æg, salt og peber kommes i og køres med til en sammenhængende fars.
“Kødbunden” fordeles i en springform.
Bunden bages 15 minutter ved 200 grader.
Grønsagerne fordeles over bunden.
Kylling og bacon fordeles over.
Hytteost, æg, hvidløg og peber piskes sammen og fordeles over fyldet.
Drys med revet ost.
Bag tærten ved 200 grader i 30 minutter.
Lad tærten “sætte sig” 10 minutter inden servering.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.