Jeg så et billede af kaffe med chokoladesmag i dag, og det synes jeg lød vanvittig godt, så jeg har fabrikeret min egen udgave af sådan en kop chokokaffe 🙂 og det er så lækkert! På en kold vinterdag kunne det være lækkert med en klat flødeskum på toppen – eller en hvilken som helst anden dag 😉
Jeg har i en periode gemt tomme vaniljestænger i et stort syltetøjsglas med sukker. I dag tørrer jeg vaniljestængerne i ovnen, så de kan blive til vaniljepulver – det kommer der mere om i et indlæg senere. Sukkeret som stængerne har ligget i, har jeg bredt ud i et stort fad, så det kan tørre. Det dufter og smager himmelsk, og jeg har brugt det i min chokokaffe, så den får et strejf af vanilje. Det er så lækkert! Mængden af sukker er individuel. Jeg bruger normalt ikke sukker i kaffe, så det bliver hurtigt sødt for mig, men man kan jo bare putte mere i.
Jeg har brugt instant kaffe. Jeg ville rigtig gerne lave “rigtig” kaffe, men jeg kan absolut ikke med koffein, og kaffe uden koffein er svært at få fat på, så derfor bruger jeg koffeinfri Nescafe, og det giver en udmærket kop kaffe.
Ingredienser til 1 krus
2 tsk. Nescafe
1 lille tsk. god kakaopulver
1 tsk. hjemmelavet vaniljesukker – eller almindelig sukker
3 dl. kogende vand
1 skvæt sødmælk
Nescafe, kakaopulver og sukker røres sammen i kruset.
Kogende vand hældes over og det røres sammen. Der kommes mælk i efter behag.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.