Jeg har haft den skønneste weekend. Der er blevet hygget, spillet spil og spist god mad.
Slåning af græsplæne blev overstået som det første sidst på eftermiddagen fredag, og der nåede næsten at blive mørkt, men så er det jo heldigt, at der er lys på sådan et køretøj 🙂
Aftensmad fredag blev kylling i karry med dampet blomkål. Kyllingen blev svitset i en gryde, krydret med karry og gurkemeje. Porre og gulerod blev dampet med nogle minutter til sidst, og så kom der et godt skvæt piskefløde i – ingen jævning er nødvendig. Blomkålen blev dampet i lidt smør og et par spiseskefulde vand under låg nogle få minutter. Super lækkert måltid.
Lørdag handlede vi i Kvickly, og udover at det er en noget lækker forretning med den flotteste grønt-afdeling, har de altså også nogle virkelig lækre jordbærtærter. Og her må jeg beundre min yngste datter, der holder fast i sin stenalderkost – selv om vi andre spiser jordbærtærte. Imponerende viljestyrke 🙂
Til aften ville jeg prøve at lave bearnaisesovs igen. Jeg lavede det jævnligt for år tilbage, og det kan jeg så stadig godt huske, hvordan man gør. Barnet havde virkelig meget lyst til flæskesteg, så vi fik flæskesteg med bearnaise og grøntsager dampet i lidt smør og vand. Ovnbagte kartofler ville jo ikke have været ringe til – eller en god bøf – men sådan blev det ikke. Og det kan godt være, at det her måltid lyder lidt spøjst, men det passede faktisk rigtig fint sammen – specielt grøntsagerne med bearnaisesovs til – uhm. Der var rosenkål, spidskål og porre.
Sovsen er lavet af 2 æggeblommer, 1-2 spsk. bearnaiseessens og 125 gram smør.
Smørret smeltes. Æggeblommer piskes med bernaiseessens. Den smeltede smør piskes i lidt ad gangen og over svag varme. Kom kun den klare smeltede smør i.
Man kan så komme finthakket frisk estragon i, men jeg synes, at den er rigtig fin sådan her.
Denne weekend havde vi også fået Cluedo med. Mine store børn var ret begejstrede for det, da de var på Emmas alder, og det er også et rigtig sjovt spil, så det blev der brugt noget tid på.
Det har været et forunderligt og skønt vejr hele weekenden. Fredag eftermiddag var der solskin, varmt og vindstille. Til aften blev det overskyet og blæste op, og om natten begyndte det at regne ret voldsomt. Der har været pænt meget blæst hele weekenden, men også en del solskin. Jeg nød en stille stund på broen i eftermiddag, og så fangede jeg noget bølgeskvulp ind mod naboen. Der var noget gang i den ellers så stille sø her i weekenden.
Til aftensmaden i dag fik vi ryddet op i grøntsagsskuffen. Rosenkål, gulerod, blomkål, porre og spidskål blev dampet under låg i lidt smør og et par spiseskefulde vand. Tilsat lidt piskefløde og krydret med timian. Toppet med sprødstegt bacon. Det blev en ret lækker “reste-ret”.
Endnu en weekend med skøn hygge og afslapning.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.